H έντονη βροχόπτωση δημιούργησε για άλλη μία φορά σοβαρά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Χίου. Τόσο η παλιά όσο και η νέα πτέρυγα πλημμύρισαν από τα νερά της βροχής και συγκεκριμένα τμήμα της μαιευτικής κλινικής  καθώς και ο υπόγειος χώρος, όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6»  η κ. Μαίρη Σαραντινίδου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων «τα νερά της βροχής μπήκαν στο χώρο της μαιευτικής κλινικής, στη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων αλλά και στο παλιό κτήριο. Υπηρετώ στο Νοσοκομείο 32 χρόνια και δυστυχώς τα προβλήματα αυτά υπάρχουν σε κάθε βροχόπτωση. Καμία κυβέρνηση δεν προσπάθησε να δώσει μια οριστική λύση. Ακόμα και το καινούριο κτήριο που παραλήφθηκε πριν 10 χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο υπεύθυνος μας ενημέρωσε ότι έγιναν κάποιες εργασίες στην κεραμοσκεπή, στις συνενώσεις των δύο κτηρίων καθώς και στις ψευδοροφές, αλλά το αποτέλεσμα θα φανεί σε επόμενη βροχόπτωση».

Σαν να μην έφτασαν όμως τα προβλήματα σε κτηριακές εγκαταστάσεις, όπου στο χώρο της γραμματείας έπεσαν κομμάτια από την ψευδοροφή, πλημμύρισε και ένα από τα κοντεϊνερ, που λειτουργεί σαν θάλαμος για ασθενείς προσβεβλημένων από την covid-19.

Το κοντεϊνερ φαίνεται, πως γέμισε νερά, λόγω των παρεμβάσεων, που είχαν γίνει για να μετασχηματιστεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Για το λόγο αυτό αναγκάστηκαν να μεταφερθούν οι 3 νοσηλευόμενοι από το συγκεκριμένο θάλαμο, σε άλλο κοντεϊνερ, που το χρησιμοποιούσε το Νοσοκομείο για απομόνωση των ύποπτων περιστατικών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Ολυμπία Κάβουρα τόνισε ότι «αυτό που βιώσαμε χθες ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Εδώ και τέσσερα χρόνια έχει εκκενωθεί η παθολογική κλινική. Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εργασίες οι οποίες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020 και αμφιβάλουμε εάν θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2021. Είναι φυσικό επόμενο το κτήριο που δεν έχει οροφή να πλημμυρίσει από τη βροχή. Κάτω από το κτήριο που γίνονται εργασίες υπάρχουν λειτουργικοί χώροι όπως γραφεία και αποθήκες».