Λίγο πριν το τέλος μίας χρονιάς που ανέτρεψε με εντυπωσιακό τρόπο και αλματώδη ταχύτητα πολλές από τις συνθήκες της ζωής μας που θεωρούσαμε μέχρι σήμερα δεδομένες όπως το πώς συναναστρεφόμαστε και επικοινωνούμε, τις συνθήκες εργασίας μας αλλά και το πώς χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, προκύπτει το ερώτημα: μπορεί η Τέχνη να συμβάλει ώστε να ανανεώσει όχι μόνο τον χώρο που ζούμε και λειτουργούμε καθημερινά αλλά και – κυρίως – την ψυχική μας διάθεση;

Lot 406 ΦΑΣΙΑΝΟΣ, Αλέκος. Ξεχασμένο τοπίο. šΧαλκογραφία επικολλημένη σε μουσαμά, 26 x 31,5 cm.

Με την πεποίθηση ότι η Τέχνη προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο για την ψυχή και το πνεύμα τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε διεγείροντας τα συναισθήματα και τις νοητικές λειτουργίες του ανθρώπου, ο Οίκος ΒΕΡΓΟΣ διοργανώνει δημοπρασία έργων νεοελληνικής ζωγραφικής και χαρακτικής, προσφέροντας τη δυνατότητα απόκτησης αυθεντικών έργων σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο ΑΘΗΝΑΙΣ και θα προβληθεί παράλληλα από το κανάλι της εταιρίας στο Youtube.

Lot 384 – ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, Νίκος. Νεκρή φύση. šΜεταξοτυπία, 565 x 720 mm.

Η εξαιρετική συλλογή έργων μεγάλων Ελλήνων εικαστικών όπως, μεταξύ άλλων, ο  Α. Ακριθάκης, Α. Αστεριάδης, Χ. Γκίκας, Δ. Διαμαντόπουλος, Μ. Θεοφυλακτόπουλος, Γ. Μόραλης, Μποστ, Γ. Τσαρούχης, Α. Φασιανός, Ν. Χριστόπουλος αναμένεται να μαγνητίσει το ενδιαφέρον όλων όσων αγαπούν την τέχνη ανακαλύπτοντας μέσα από αυτήν, μία νέα οπτική της ζωής. Για να περιηγηθείτε στην ολοκληρωμένη συλλογή και να απολαύσετε διαδικτυακά τα υπέροχα έργα των δημιουργών, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα vergosauctions.com.

Γιατί όπως πολύ στοχευμένα έθεσε ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας, Μπέρτολ Μπρεχτ, “Όλες οι τέχνες υπηρετούν την μεγαλύτερη από τις τέχνες: την Τέχνη να ζεις.”

Lot 496 – Γιάννης Ψυχοπαίδης (γ. 1945) Παράθυρο, μικτή τεχνική σε χαρτί, 24 x 40 cm.

Εφόσον τα ισχύοντα μέτρα της Πολιτείας το επιτρέψουν, η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο της Αθηναΐδας με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό παρευρισκόμενων και με παράλληλη προβολή από το κανάλι της εταιρείας στο Youtube. Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για παρουσία κοινού, θα προβληθεί ζωντανά μόνο μέσω του καναλιού Youtube.

Lot 451 – Νικόλαος Α. Χριστόπουλος (1880-1967) Η Γοργόνα, λάδι σε hardboard, 18 x 30 cm.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Οίκος ΒΕΡΓΟΣ συστήνει στους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή μέσω γραπτής ή τηλεφωνικής προσφοράς. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα  vergosauctions.com