Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και την ενημέρωση έκανε ο ίδιος μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media, χθες, Τρίτη.

Ο Γιώργος Πατούλης, το απόγευμα της Τετάρτης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Live News» του Mega εξήγησε ότι είναι ασυμπτωματικός ενώ αναφέρθηκε και στο τι συνέβη και θορυβήθηκε ώστε να κάνει τεστ για τον κορονοϊό.

«Μέχρι στιγμής είμαι ασυμπτωματικός. Εργάζομαι από το σπίτι. Σήμερα είχαμε τηλεδιάσκεψη με όλους τους αντιπεριφερειάρχες υγείας για τα ζητήματα της πρόληψης. Αλλά ο ιός είναι αόρατος και δε συγχωρεί κανένα λάθος», είπε ο Γιώργος Πατούλης.

«Δεν έχω αισθανθεί τίποτα. Υπήρχε όμως μια επίσκεψη ενός δημάρχου πριν λίγες ημέρες, που μετά είδαμε στο διαδίκτυο ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό. Πάντα τηρούσαμε τα μέτρα και με μάσκες και όλα. Τη Δευτέρα, όταν είδα την Κυριακή ότι είναι θετικός, έκανα rapid test που βγήκε αρνητικό, αλλά μετά έκανα και μοριακό που βγήκε θετικό», συνέχισε και πρόσθεσε: «Βρίσκομαι σε απομόνωση ασκώντας τα καθήκοντά μου. Και η σύζυγος και ο γιος μου ήταν αρνητικοί, όπως και πολλοί εκ των συνεργατών μου. Έγιναν και απολυμάνσεις. Όλα τα πρωτόκολλα τηρούνται, αλλά ο κορονοϊός είναι εδώ, είναι αόρατος».

«Αν έχω τα αντισώματα δεν θα κάνω το εμβόλιο, αλλά αν τύχαινε να μην είχα, προφανώς και θα έκανα το εμβόλιο. Στην οικογένειά μου θα προτείνω να γίνει ο εμβολιασμός. Το υπέρτατο αγαθό της πρόληψης για τους ιούς είναι το εμβόλιο», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Αττικής.