ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη η μετακίνηση προσωπικού νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές

«Αυτό δεν είναι επίταξη αλλά μια επικερδής συμφωνία για τους ιδιώτες»


ΕΛΛΑΔΑ
13:12
25/11/2020
ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη η μετακίνηση προσωπικού νοσοκομείων σε ιδιωτικές κλινικές
3
loading

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ τη μετακίνηση προσωπικού από τα νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές, μια κίνηση, που όπως χαρακτηριστικά λέει η Ομοσπονδία δεν είναι επίταξη, αλλά μια «επικερδής συμφωνία».

«Αντί λοιπόν να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία της πρώτης γραμμής τα αποδυναμώνουν υπέρ του ιδιωτικού τομέα ο οποίος θα αμειφθεί αδρά για τις υπηρεσίες που προσφέρει» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση

«Η Κυβέρνηση έπραξε με μεγάλη καθυστέρηση το αυτονόητο και επίταξε τον Ιδιωτικό τομέα για να βάλει πλάτη στην πανδημία. Η ένταξή τους όμως δεν είναι άνευ όρων και προϋποθέσεων όπως επιβάλει η κατάσταση που βρισκόμαστε.

Με κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζεται νοσήλιο για τα περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύουν με βάση το ημερήσιο νοσήλιο των Ιδιωτικών κλινικών, προσαυξημένο με τον συντελεστή μισθολογικού κόστους 2,09 με εξαιρούμενα όπως προβλέπεται στο ενιαίο κανονισμό παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και εξαιρούμενη της ειδικής φαρμακευτικής αγωγής των ασθενών για την αντιμετώπιση του covid-19.

Απαράδεκτη είναι η απόφαση των Υπουργών Υγείας να μετακινήσουν υπαλλήλους της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και έναν Διοικητικό υπάλληλο από τα Νοσοκομεία Παπανικολάου, Γεννηματά και Άγιο Δημήτριο προς Ιδιωτικές Κλινικές.

Μετά την αποθέωση του εθελοντικού κινήματος εκ των έσω περάσαμε στην υποχρεωτική μετακίνηση προσωπικού Νοσοκομείων που βρίσκονται σε εμπόλεμη υγειονομική ζώνη και κάθε μέρα βγαίνουν εκτός υπηρεσίας δεκάδες υπάλληλοι που νοσούν από κορωνοϊό.

Συνεχώς οι απαιτήσεις σε προσωπικό αυξάνουν λόγω της ανάπτυξης κλινικών και κλινών ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Αντί λοιπόν να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία της πρώτης γραμμής τα αποδυναμώνουν υπέρ του ιδιωτικού τομέα ο οποίος θα αμειφθεί αδρά για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Αυτό δεν είναι επίταξη αλλά μια επικερδής συμφωνία για τους ιδιώτες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Θάνος

  Τι φοβάστε για τους δημόσιους υπαλλήλους, μην πάνε στις ιδιωτικές κλινικές και φανεί πως δεν αντέχουν να δουλεύουν περισσότερο από 2 ώρες ? Τεμπελχανάδες είναι οι πιο πολλοί που σπαταλούν τις εργάσιμες ώρες συζητώντας ποιά θα πρωτοπάρει άδεια.

 2. avatar σορυ ε!

  με τον Τσίπρα βγαινατε στα κάγκελα, τωρα εξ απαλων ονυχων!!

 3. avatar Τι δεν καταλαβαίνεις;

  Η κυβέρνηση είναι φιλιππινέζα των μεγάλων συμφερόντων.
  Ασφαλώς και των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων.
  Τα μεγάλα συμφέροντα τους έκαναν κυβέρνηση, αυτά μπορούν να τους ρίξουν όποτε θέλουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει