Αρκετά προβλήματα αντιμετώπισαν χθες (18.11) γονείς και μαθητές σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης καθώς σε πολλές περιπτώσεις η σύνδεση δεν ήταν εφικτή.

Υπήρξαν μόνο τρεις περιοχές στην Ελλάδα που κατάφεραν να ολοκληρώσουν το μάθημα σύμφωνα με τον Θανάση Κικίνη, πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

«Οι περιοχές αυτές είναι η Καλαμπάκα, ένα κομμάτι της Σαντορίνης και μια περιοχή της Λάρισας, όπου οι μαθητές στάθηκαν τυχεροί και έκαναν κανονικά το μάθημα. Αντιθέτως, σε πολλές περιοχές της χώρας, στην καλύτερη περίπτωση η σύνδεση και το μάθημα διήρκεσε μόλις μια ώρα» είπε στον Πρώτο Θέμα 104,6.

Ο κ. Κικίνης άφησε αιχμές κατά του υπουργείου Παιδείας και της πλατφόρμας Webex. Όπως είπε υπήρχε το περιθώριο να γίνει μια σωστή προετοιμασία περίπου 7-8 μήνες ωστόσο, στο δεύτερο κύμα μαθητές, δάσκαλοι και γονείς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ εξήγησε ότι στην παρούσα φάση στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν περισσότεροι από ένας που είναι συνδεδεμένοι με το ίντερνετ (είτε μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, είτε οι γονείς μέσω της τηλεργασίας) το δίκτυο είναι φορτωμένο.

Αναφέρθηκε επίσης και στη διανομή τάμπλετ, επισημαίνοντας ότι στην αρχή το υπουργείο είχε θέσει κοινωνικούς όρους. Έτσι ο διευθυντής του σχολείου ερχόταν σε δύσκολη θέση αφού ήταν αναγκασμένος να μάθει την οικονομική κατάσταση κάθε οικογένειας, ώστε να δει ποιοι είναι οι πιο αδύναμοι και άρα δικαιούχοι.

Υπήρξαν παράπονα και για την εκπαιδευτική τηλεόραση αφού, όπως επισήμανε ο κ. Κικίνης, πολλοί μαθητές, παρακολουθώντας το μάθημα δεν είχαν διδαχθεί την αντίστοιχη ύλη, μένοντας πίσω.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.