Πέθανε στα 82 του χρόνια ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο γνωστός και ως αρχηγός της «εταιρείας δολοφόνων». Η δράση του είχε σοκάρει την Ελλάδα, όταν αποκαλύφθηκε πως επί έξι χρόνια δολοφονούσε ηλικιωμένους για να σφετεριστεί την κληρονομιά.

Η ΕΡΤ μετέδωσε την είδηση του θανάτου του Χρήστου Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει και δήμαρχος της Νέας Χαλκηδόνας.

Η εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε υπό την ηγεσία του είχε ως στόχο να πλαστογραφεί τις διαθήκες ηλικιωμένων, αφού πρώτα τους δολοφονούσε.

Για την «εταιρεία δολοφόνων», η δράση της οποίας αποκαλύφθηκε το Πάσχα του 1987, ο Χρήστος Παπαδόπουλος και η ομάδα του παρέμειναν πολλά χρόνια στη φυλακή, άλλοι πέθαναν μέσα εκεί κι άλλοι αποφυλακίστηκαν.

Πώς δρούσε η «εταιρεία δολοφόνων»

Η Εταιρεία Δολοφόνων αποτελούνταν από άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, οι οποίοι επέλεγαν ως θύματά τους άτομα τα οποία είχαν περιουσιακά στοιχεία, αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και δεν είχαν συγγενείς.

Αφού λοιπόν κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους και έχοντας προηγουμένως πλαστογραφήσει τη διαθήκη τους ώστε να φαίνονται ως οι μόνοι κληρονόμοι, τους σκότωναν. Συνολικά είχαν δολοφονήσει οκτώ ανθρώπους.

Κατά την απολογία του, ο Χρήστος Παπαδόπουλος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ήμουν εγκέφαλος-ανεγκέφαλος. Τότε είχαν πάρει τα μυαλά μας αέρα, αλλά με το πέρασμα του χρόνου κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να τα κάνουμε όλα αυτά, φτάσαμε σε ακραίες καταστάσεις. Όμως, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, η δράση μας είχε ιδεολογικό υπόβαθρο. Από μικρό παιδί είχα αριστερή συνείδηση. Σε καμία διαθήκη δεν υπήρχαν λιγότεροι από πενήντα κληρονόμοι, συνήθως ήταν από 70-100, ενώ στην υπόθεση του Τυπάλδου παρακαλώ, ήταν 156. Δηλαδή, εγώ δεν τα έκανα όλα αυτά για τον εαυτό μου, αλλά για να βγάλω τον φτωχό από την πείνα του. Τότε πίστευα ότι έχει μεγαλύτερη αξία να φάνε ψωμί 150 άνθρωποι, από τη ζωή ενός 85χρονου ή 90χρονου».