Εκβίαζαν επιχειρηματίες, ζητώντας χρήματα για να μην τους κόψουν πρόστιμα για ηχορύπανση. Ο λόγος για δύο υπαλλήλους του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής που συνελήφθησαν σήμερα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων κατηγορούμενοι για παθητική δωροδοκία.

Οι δράστες, με την ιδιότητα των υπαλλήλων του συγκεκριμένου υπουργείου, απαίτησαν από ιδιοκτήτρια εστιατορίου στην Αθήνα 2.500 ευρώ προκειμένου να μην της καταλογίσουν παραβάσεις, που διαπίστωσαν.

Η επιχειρηματίας είχε καταγγείλει το περιστατικό στις 28 Οκτωβρίου. Όπως κατήγγειλε, οι δύο υπάλληλοι είχαν επισκεφτεί την επιχείρησή της και της ανέφεραν ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες στην υπηρεσία τους για ηχορύπανση και ότι αν προχωρούσαν σε ελέγχους θα προέκυπταν και άλλες παραβάσεις, που θα είχαν σαν συνέπεια την επιβολή προστίμου και ενδεχομένως την ανάκληση αδείας λειτουργίας του καταστήματος.

Σε ραντεβού που έκλεισε μαζί τους σήμερα η επιχειρηματίας παρέδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στους υπαλλήλους, οι οποίοι και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που την συνόδευαν διακριτικά.

Οι δύο υπάλληλοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.