Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος είναι θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ. Ο Αρχιεπίσκοπος  παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος.

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Μην στενοχωριέστε, θα το ξεπεράσουμε

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται με COVID-19 ο 91χρονος αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος. C-130 τον μετέφερε χθες 11/11 από την Αλβανία στην Ελλάδα και όταν έφτασε στη χώρα μας ειδική κάψουλα τον πήγε στο νοσοκομείο.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από τον ιό. Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονταν σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Λίγο πριν μπει στο C-130 ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Κοιτάξετε στην Αλβανία υπάρχουν πολλές χαράδρες και εγώ έχω συνηθίσει και κατεβαίνω σε χαράδρες αρκετά χρόνια τώρα, 30 χρόνια… Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο. Νομίζω το να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο στον κοινό πόνο είναι δώρο του Θεού. Μην το βλέπουμε δύσκολο» είπε.

«Έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε. Έγιναν τα δέκατα αλλά σήμερα ήμαστε καλά. Σήμερα το μεσημέρι (12.11), φαντάζομαι το απόγευμα θα είμαι στον Ευαγγελισμό. Άλλωστε ο Ευαγγελισμός είναι ένα γνώριμο νοσοκομείο για μένα και άλλοτε είχαμε ορισμένες δυσκολίες. Τις ξεπεράσαμε» ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: «Μην στεναχωριέστε, και μην στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. “Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν”. Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς».