Για την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας και τον αριθμό των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (11/11) η διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάκα.

«Η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας από τους ασθενείς Covid-19 είναι μεγάλη» είπε και συμπλήρωσε: «Το σύστημα πιέζεται σε κάθε σημείο, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ήδη στα όριά του».

Η κ. Γκάγκα μιλώντας στο Mega επεσήμανε ότι τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό απαιτούν περισσότερο υγειονομικό προσωπικό σε σχέση με άλλες ασθένειες, εξαιτίας της φύσης της νόσου αλλά και των κανόνων ασφαλείας που είναι πολύ αυστηροί προκειμένου να είναι όλοι ασφαλείς.

«Αν αρρωστήσουμε δεν θα υπάρχει κανείς να φροντίζει κανέναν» δήλωσε.

Εστιάζοντας στη νοσηλεία των ασθενών με Covid-19, η γιατρός τόνισε ότι κυριαρχεί του αίσθημα του φόβου.

«Πρόκειται για μια καινούργια νόσο η οποία δεν είναι ακόμα γνωστή στην ολότητά της, με αποτέλεσμα να προκαλεί φόβο τόσο στους ασθενείς όσο και στους γύρω τους» εξήγησε και σημείωσε:

«Μεγάλο θέμα είναι η απομόνωση των ασθενών, κάτι που μετριάζεται με τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας με τα οποία οι ασθενείς μπορούν να επικοινωνούν με τους οικείους τους».

«Δεν είναι εύκολο. Είναι ένα πρόβλημα μοναξιάς, άγχους και φόβου» τόνισε.

Επίσης δήλωσε ότι ο κορονοϊός έχει πάει πίσω άλλα χειρουργεία, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν στον μέγιστο βαθμό τα μέτρα προστασίας προκειμένου να μείνουν ασφαλείς.

«Αν το σύστημα πιέζεται πάρα πολύ, είναι σαφές ότι θα υπάρχει δυσκολία» είπε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.