Για τα γεγονότα τα οποία ταλαιπωρούν τις τελευταίες ημέρες τη Σάμο μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (2/11) ο υποστράτηγος Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης.

Όπως επεσήμανε στο Mega και εστιάζοντας στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών είπε πως ξέσπασε στις 04:00 το πρωί.

«Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Όμως επειδή το νησί είναι σε επιφυλακή, σπεύσαμε αμέσως και την περιορίσαμε. Το 99% των πυρκαγιών έχει ανθρώπινο χέρι. Είτε αμελή είτε εγκληματικό. Οι ανακριτικές υπηρεσίες του νησιού ήδη ξεκίνησαν την έρευνά τους» ανέφερε.

«Μετά τον σεισμό, ο κ. Χαρδαλιάς, μας έδωσε την εντολή να σπεύσουμε στο λιμάνι και να απομακρύνουμε τον κόσμο, λόγω της πλημμυρίδας που εκδηλωνόταν. Ασφαλίσαμε τον παραλιακό δρόμο, και μαγαζί μαγαζί, σπίτι σπίτι, δώσαμε οδηγίες στον κόσμο να πάει προς τα πάνω. Δυστυχώς είχαμε την τραγική απώλεια των δύο παιδιών. Μας συγκλόνισε αυτό» σημείωσε.

Επίσης, τόνισε, ότι εδώ και τρεις μέρες το νησί δέχεται μια μετασεισμική αλληλουχία που είναι αισθητή, ενώ συνέστησε να μην κυκλοφορούν οι πολίτες στο Άνω Βαθύ που έχει τα παλαιότερα σπίτια εκεί.