Τριανταπέντε στρέμματα από την Πολεμική Αεροπορία για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας

Τα παραχώρησε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας


ΕΛΛΑΔΑ
16:21
11/05/2014
Τριανταπέντε στρέμματα από την Πολεμική Αεροπορία για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας
2
loading

Η Πολεμική αεροπορία παραχώρησε έκταση τριανταπέντε στρεμμάτων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών στο διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Αυτό έγινε γνωστό κατά την συνάντηση του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρη Κούκη και του υποδιοικητή Βασίλη Αλευρά, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Επικοινωνίας Ντίνα Νικολάκου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε με δηλώσεις του, σημαντική την απόφαση, για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία και καθοριστικής σημασίας για την προοπτική ανάπτυξης του αεροδρομίου της πόλης. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία με την ΥΠΑ και τη θετική εξέλιξη σε ένα θέμα, το οποίο η περιφερειακή αρχή το είχε εξαρχής θέσει σε πρώτη προτεραιότητα και αποτελούσε διαχρονικό αίτημα των Μεσσηνίων, ιδίως των φορέων του τουρισμού.

«Εξαρχής χαρακτηρίσαμε το αεροδρόμιο Καλαμάτας ως την ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης, με στόχο να το καταστήσουμε διεθνή αερολιμένα με σύγχρονες και ασφαλείς υπηρεσίες αντάξιες των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων», υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης.

Τόνισε ότι «μετά το 1ο σημαντικό βήμα που έγινε σήμερα η Περιφέρεια θα συνεχίσει τις προσπάθειές της ακόμα πιο εντατικά για την αναβάθμιση των υποδομών και της λειτουργίας του αεροδρομίου, για το διάδρομο από/προσγείωσης, τον πύργο ελέγχου και τους χώρους εξυπηρέτησης επιβατών, ενώ ήδη υλοποιείται το σημαντικό έργο του κόμβου του αεροδρομίου, το οποίο σε λίγους μήνες θα παραδοθεί σε χρήση στους πολίτες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Χρήστος

    Πολύ σημαντικό βήμα που η χρησιμότητά του θα φανεί στα επόμενα πέντε χρόνια. Για να αναπτυχθεί ο τουρισμός, θα πρέπει να υπάρχει αεροδρόμιο σε απόσταση το πολύ δύο ωρών από τον τουριστικό τόπο. Γι' αυτό η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία είναι ανεκμετάλλευτες τουριστικά.

  2. avatar Λεωνίδας

    Ήταν καιρός να γίνει και ένα διεθνές αεροδρόμιο στην Καλαμάτα για να εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες που πηγαίνουν αποκλιστικά στη νότια, κεντρική και δυτική Πελοπόννησο. Ελπίζω του χρόνου να μπορώ να πάω δια μέσου Καλαμάτας στη Λακωνία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει