Καιρός: Στο Αιγαίο πλέον το μέτωπο των καταιγίδων που προκάλεσε ισχυρές βροχές και στην Αττική

Πού βρέχει τώρα - Δείτε τη δορυφορική εικόνα και τους χάρτες


ΕΛΛΑΔΑ
10:00
13/10/2020
Καιρός: Στο Αιγαίο πλέον το μέτωπο των καταιγίδων που προκάλεσε ισχυρές βροχές και στην Αττική
1
loading

Το Αιγαίο διασχίζει πλέον το μέτωπο των καταιγίδων, που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης κινήθηκε ανατολικά δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί, απεικονίζεται το μέτωπο των καταιγίδων στις 08:00, το οποίο διασχίζει το Αιγαίο, ενώ με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται οι περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες.

Σχήμα 1. Δορυφορική εικόνα το πρωί της Τρίτης 13/10, στην οποία απεικονίζεται το μέτωπο των καταιγίδων να διασχίζει το Αιγαίο. Με κίτρινους αστερίσκους επισημαίνονται οι θέσεις των κεραυνών

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης 13/10 και στην περιοχή της Αττικής, με σημαντικά ύψη να εκδηλώνονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα του νομού. Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr (Σχήμα 2), τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 mm και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 mm.

Σχήμα 2. Χάρτης ημερήσιου ύψους βροχής έως τις 08:20 το πρωί της Τρίτης 13/10, για την περιοχή της Αττικής

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Μeteo.gr, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη (Χάρτης 3), ενώ με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση.

Σχήμα 3. Εκτιμώμενα ύψη βροχής για το διάστημα 09:00 - 12:00 της Τρίτης 13/10, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Άννα Α

    Λέτε να βουλιάξει και αυτό το πλοίο που βγάζουν οι Τούρκοι ο κυκλώνας; και μας ζαλίζουν κάθε τόσο και λιγάκι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει