Οικονόμου: «Σημαντική επιτυχία ο εντοπισμός των ΜΚΟ που εμπλέκονται σε παράνομη διακίνηση και κατασκοπεία»

«Όποιες ΜΚΟ, όμως, λειτουργούν παρασιτικά θα εντοπίζονται και θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη


ΕΛΛΑΔΑ
16:59
04/10/2020
Οικονόμου: «Σημαντική επιτυχία ο εντοπισμός των ΜΚΟ που εμπλέκονται σε παράνομη διακίνηση και κατασκοπεία»
10
loading

«Η επιχείρηση που οδήγησε στον εντοπισμό των τεσσάρων ΜΚΟ, των τριάντα τριών μελών τους και δύο επιπλέον ιδιωτών, που εμπλέκονταν σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, αλλά και σε κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας, υπήρξε πολύμηνη, μεθοδική, πολυεπίπεδη και συστηματική. Και συνιστά σημαντική επιτυχία», τονίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στη Λέσβο.

«Για την επιτυχία αυτή συνεργάστηκαν απολύτως αρμονικά και αποτελεσματικά οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Λιμενικό Σώμα. Και στο σημείο αυτό θέλω να εξάρω ιδιαίτερα τη συμβολή της ΕΥΠ στην όλη προσπάθεια», προσθέτει ο κ.Οικονόμου, ενώ αναφερόμενος στο σύνθετο της επιχείρησης διευκρινίζει: «Συνίστατο στο ότι οι συγκεκριμένες ΜΚΟ, ευρωπαϊκής ταυτότητας, συντόνιζαν στο τουρκικό έδαφος, μεθόδευαν την παράνομη διέλευση μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά και γνωστοποιούσαν τις θέσεις των σκαφών του Λιμενικού και Πολεμικού ναυτικού που βρίσκονταν σε αποστολή στην ελληνική περιοχή. Δραστηριοποιούνται ΜΚΟ στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες, με σημαντική συμβολή στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, που κινούνται στη βάση της νομιμότητας ενταγμένες στο μητρώο του υπουργείου Μετανάστευσης. Η συνδρομή πολλών εξ' αυτών ήταν θετική στη διαχείριση του μεγάλου μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος».

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στέλνει το μήνυμα ότι «όποιες ΜΚΟ, όμως, λειτουργούν παρασιτικά θα εντοπίζονται και θα αντιμετωπίζουν τη Δικαιοσύνη. Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ αφορούν συγκεκριμένες ΜΚΟ και ξένα δίκτυα που κινούνται σε βάρος της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Ο κ.Οικονόμου επισημαίνει ακόμη ότι «οι υπηρεσίες ασφαλείας και οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν εντολή από τον πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση να εκτελέσουν χωρίς αναστολές και δυστοκίες την αποστολή τους, θωρακίζοντας από άκρη σε άκρη την Ελλάδα απέναντι σε κάθε τύπου επιβουλή. Το είπαμε, το κάνουμε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar ΑΧ ΚΟΥΛΑ!

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ.ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ!!!! ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ;Ο ΛΑΟΣ ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΚΑΝΕΙ;ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ.ΑΡΑ;ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

 2. avatar Η ΝΔ έχει σχέδιο για το μεταναστευτικό…

  https://www.youtube.com/watch?v=7u8b5fflxw0

 3. avatar Λοp

  Διώξτε όσους περισσότερους ξυπόλυτους μπορείτε. Αυτοί είναι χειρότεροι από το ανίκανο κράτος. Υπάρχει οικονομικό συμφέρον ή ααακόμα και ξένα συμφέροντα πίσω από τις περισσότερες ΜΚΟ.

 4. avatar Νησιώτης

  Αν ρωτήσουμε ένα παιδάκι του δημοτικού θα μας πει ότι οι περισσότερες ΜΚΟ είναι εγκληματικές οργανώσεις. Πόσα χρόνια σας το λέγαμε μετά σας το φωνάζαμε !! Αλλά εσείς τον χαβά σας. Για να δούμε από τώρα και μετά αν θα υπάρχει ένας σοβαρός και διαρκείς έλεγχος για αυτές τις ΜΚΟ; Κανονικά αυτές οι 4 ΜΚΟ που εμπλέκονται και κατηγορούνται για κατασκοπεία Θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί όλα τα μέλη τους . Τι περιμένουν; Να την κοπανήσουν ;

 5. avatar Οι ορνιθολόγοι ανησυχούν για την αύξηση των παπαγάλων στα πάρκα της Αθήνας. Στην πραγματικότητα είναι ένα φαινόμενο πανευρωπαϊκό, που δημιουργεί φόβους ότι τα πουλιά-«εισβολείς» μπορεί να απειλήσουν την τοπική βιοποικιλότητα.

  Οι ιχθυολόγοι ανησυχούν για την εισβολή του λαγοκέφαλου στο Αιγαίο, αλλά & του λεοντόψαρου το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό ψάρι. Η παρουσία των εισβολέων ψαριών στο Αιγαίο προκαλεί σηµαντικές συνέπειες στο οικοσύστηµα & σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των ιχθυολόγων αναπτύσσεται έντονος ανταγωνισµός µε τα γηγενή ψάρια για τη διαθέσιµη τροφή στις ελληνικές θάλασσες. Την μεγάλη απειλή από τη συστηματική «εισβολή» λαγοκέφαλων στα νερά της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου, καλούνται να αντιμετωπίζουν οι αλιείς, με την περιφέρεια Δωδεκανήσων, να μελετά την λήψη δραστικών μέτρων. Προσανατολίζεται μάλιστα & στην επικήρυξη του επικίνδυνου ψαριού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετά το ενδεχόμενο να βάλει τα ανωτέρω είδη, πουλιά & ψάρια, σε μία λίστα ειδών «ξένης-εισβολής». Οι μόνοι που φαίνεται να μην ανησυχούν είναι οι ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ, Έλληνες & Ευρωπαίοι, αλλά & οι κυβερνήσεις της Ελλάδος, που δεν έχουν κάτι να πούν για το πρόβλημα του εποικισμού, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου & όχι μόνον, από τους λαθρομετανάστες εισβολείς, που απειλούν την τοπική κοινωνία, με πληθυσμιακή, εθνική & θρησκευτική μετάλλαξη, καθώς & αλλοίωση των ιδιαίτερων κοινωνικών και εμφανισιακών χαρακτηριστικών της φυλής μας . Εν κατακλείδι, όλη αυτή η εξελισσόμενη κατάσταση σε βάρος της Ελλάδας δύναται να χαρακτηριστεί μαζικός εποικισμός, εποικισμός τον οποίο το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

 6. avatar edessa46

  Ονόματα δεν έχουν οι ΜΚΟ ???????????????????
  Ονόματα δεν έχουν οι υπεύθυνοι των ΜΚΟ ????????
  Άρα δεν έχετε κότσια να τα δημοσιοποιήσετε !!!!!!!!!!!!!!!!
  Μόνο λόγια λόγια .............

 7. avatar νακ τσορις

  Δεν έχετε ακόμη καταλάβει πως οι εισβάλλοντες στην Ελλάδα στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι πρόσφυγες, είναι παράνομοι μετανάστες;;;. Ακόμη και η μετακίνηση των Σύρων νοείται προσφυγική μόνο ως προς την Τουρκία. Κάθε παραπέρα μετακίνησή του από μία ασφαλή χώρα-Τουρκία, σε άλλη επίσης ασφαλή χώρα- Ελλάδα, είναι λαθρομετανάστευση και επομένως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται αιτήσεις για ένταξή τους σε καθεστώς προστασίας, ως πρόσφυγες. Η Τουρκία καταφανώς λειτουργεί ως κράτος – human trafficker, προσκαλώντας και διευκολύνοντας χιλιάδες Πακιστανούς, Αφγανούς, Αλγερινούς, Τυνήσιους και Αφρικανούς, χωρίς βίζα και με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι μεταφέρονται στα παράλια και από εκεί στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδος, υπακούοντας σε ξένα και υποχθόνια συμφέροντα, δείχνουν να μην ανησυχούν για το πρόβλημα του εποικισμού, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνον, από τους λαθρομετανάστες εισβολείς, που απειλούν την τοπική κοινωνία, με πληθυσμιακή, εθνική και θρησκευτική μετάλλαξη, καθώς και αλλοίωση των ιδιαίτερων κοινωνικών και εμφανισιακών χαρακτηριστικών της φυλής μας . Εν κατακλείδι, όλη αυτή η εξελισσόμενη κατάσταση σε βάρος της Ελλάδας δύναται να χαρακτηριστεί μαζικός εποικισμός, εποικισμός τον οποίο το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που οδηγεί σε δημογραφική γενοκτονία του αυτόχθονος λαού.

 8. avatar μπραβο τα σαινια!!!

  δηλαδη μονο 4;;;
  ο κοσμος τοχε τουμπανο και μεις κρυφο καμαρι!!

 9. avatar Η κακή ψήφος έχε οδυνηρές συνέπειες

  Οι πρώτοι που πρέπει να παραπεμφθούν για διασπορά ψευδών είναι ο Κούλης με το Μηταράκη. Συγκεκριμένα ο Κούλης υποσχέθηκε προεκλογικά πως θα λύσει το μεταναστευτικό 1 μήνα μετά τις εκλογές. 15 μήνες μετά η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι λάθρο έρχονται καραβιές και μεταφέρονται καθημερινά στην πόλη σου, στη γειτονιά σου, στο σπίτι σου.

 10. avatar Παράνομη διακίνηση μεταναστών; διαχείριση του μεγάλου μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος;

  Μάλλον θα εννοείτε διακίνηση ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ και διαχείριση του μεγάλου ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ζητήματος

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει