Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης: «Οι ΜΕΘ δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό»

«Η Covid-19 δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με πλύσιμο χεριών, μάσκες και τήρηση αποστάσεων»


ΕΛΛΑΔΑ
13:36
24/09/2020
Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης: «Οι ΜΕΘ δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό»
4
loading

Στα «υποστελεχωμένα» όπως τονίζουν νοσοκομεία αναφέρονται οι εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) τονίζοντας πως  «οι 930 ΜΕΘ της χώρας δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό».

«Η Covid-19 δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με πλύσιμο χεριών, μάσκες και τήρηση αποστάσεων εφόσον το σύστημα υγείας είναι σαθρό και ανοχύρωτο», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ, σημειώνοντας ότι καταρρέουν κλινικές και τμήματα νοσοκομείων.

Η ΕΝΙΘ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικών, άμεση στελέχωση των νέων ΜΕΘ και δημιουργία νέων, επαρκών για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους, επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης ζητά να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού και η αποψίλωση, όπως τονίζει, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ν' ανοίξουν νοσοκομεία που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως το Λοιμωδών και το Παναγία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Λούκι

  Συγνώμη , άλλα δωρεά ήταν μόνο οι ΜΕΘ όχι το προσωπικό. Α, ρε καντεμιά, βγήκαμε να κάνουμε μια καλή μπάζα και μας πλάκωσε ο κορονοιος, ο ερντογάν η σάρα και η μάρα. δεν γίνεται δουλεία έτσι, να κρατήσουμε μόνο το οικονομικών και να δώσουμε σε κανά άλλο τα υπόλοιπα υπουργεία.

 2. avatar ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

  ΑΝ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ;; ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ;;ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ;;;

 3. avatar The Owl

  Τόσες προσλήψεις που ανακοινώνονται κάθε τόσο, και ακόμα χωρίς προσωπικό είμαστε? Που προσλαμβάνονται όλοι αυτοί?

 4. avatar Νικος42454223311

  Μονιμοποίηση όσων επικουρικών προσληφθηκαν εν μέσω πανδημίας άμεσα! Και ακόμη περισσότερες μόνιμες προσλήψεις
  Τραυματιοφορεων, νοσοκομων, φύλαξης, καθαριότητας για καλύτερη αντιμετώπιση του covid 19!Στην περιφέρεια πολλά νοσοκομεία δεν έχουν ούτε 1 ΜΕΘ covid 19. Έρχεται δύσκολος χειμώνας. Τώρα πράξεις και όχι λόγια από το Υπουργείο υγείας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει