Κείμενο: Ελπίδα Πιτάκη

Η μυρωδιά του φρέσκου τσουρεκιού που αναβλύζει επί της Χαριλάου Τρικούπη έξω και γύρω από το Ζαχαροπλαστείο Ασημακόπουλοι, θα σας κάνει να το επισκεφτείτε, χωρίς δεύτερη σκέψη και να προμηθευτείτε ένα από αυτά, ειδικά τις προσεχείς μέρες λόγω του Πάσχα.

Η παραδοσιακή συνταγή παραγωγής παραμένει ίδια και απαράλλαχτη, εμπλουτισμένη κάποιες φορές με διάφορες γεύσεις όπως πορτοκάλι, μαχλέπι, κάστανο. Το στοιχείο, ωστόσο, που το κάνει τόσο ξεχωριστό είναι το φρέσκο βούτυρο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του, το οποίο παράγεται στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου.


Εκτός, από τα παραδοσιακά τσουρέκια, ωστόσο, στα ψυγεία και τις βιτρίνες του θα βρείτε μεγάλη γκάμα σε πάστες και τούρτες (πορτοκάλι-καραμέλα, black forest, φωλιά κάστανο, lemon pie, μπισκότο), γαλακτομπούρεκο και σιροπιαστά, σπιτικό παγωτό, χειροποίητες σοκολάτες και σοκολατάκια, ρυζόγαλο και κρέμα (από αγνό αγελαδινό γάλα), αλλά και ποικιλία σε αλμυρά σνακ (πίτες με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο με φρέσκο βούτυρο).

Ό,τι και να επιλέξετε από το ζαχαροπλαστείο των Αφών Ασημακόπουλων, ένα πράγμα να έχετε στο μυαλό σας: όλα παρασκευάζονται από φρέσκο γάλα από φάρμες με επιλεγμένα υλικά ποιότητας, για μια μοναδική, γλυκιά γευστική εμπειρία.

Για την ιστορία, το ζαχαροπλαστείο λειτουργεί από το 1915 και δικαίως θεωρείται το παλαιότερο της Αθήνας, ενώ σήμερα τα ηνία της επιχείρησης κρατά η τρίτη γενιά ιδιοκτητών. Η αρχική λειτουργία του ήταν ως γαλακτοπωλείο, στο ίδιο σημείο όπου εντοπίζεται και σήμερα, ενώ από το 1950 και μετά στρέφεται προς τη ζαχαροπλαστική με τα παιδιά των ιδρυτών να το εκσυγχρονίζουν και να το εξοπλίζουν με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα ζαχαροπλαστικής και γαλακτοκομίας.

Tip: Το ζαχαροπλαστείο παράγει στο εργαστήριό του το βούτυρο και το γιαούρτι που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των γλυκών του.

Info

Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα
Τηλ. +30 210 3610092
[email protected]
asimakopouloi.com
www.facebook.com/AfoiAsimakopouloi

Δευτέρα-Σάββατο:
07.00-22.00, Κυριακή: 08.00-15.00


 Μάθε τα πάντα για την Αθήνα και τα καλύτερα στέκια της κατεβάζοντας δωρεάν το Athens by GreekGuide.com!