Μοσχαράκι στιφάδο, μπακαλιάρος στο γκριλ, σουβλάκια με κοτόπουλο και πιπεριά… Τι κοινό έχουν όλα αυτά τα πιάτα πέρα από το να μας τρέχουν τα σάλια και μόνο στη σκέψη τους; Το γεγονός ότι τα συνδυάζουμε κυρίως με κάποια ποικιλία ρυζιού η οποία κάνει το γεύμα πιο ολοκληρωμένο και δένει όλα τα συστατικά σε ένα υπέροχο πιάτο.

Το ρύζι αποτελεί μία από τις βασικότερες τροφές της καθημερινής μας κουζίνας. Είτε θα συνοδεύει το κοτόπουλο ή τη μπριζόλα μας είτε σε οποιαδήποτε άλλη συνταγή. Μάλιστα το ρύζι είναι τόσο δημοφιλές που αποτελεί καθημερινή βασική τροφή για περισσοτέρους από 3.5 δις ανθρώπους και η ζήτηση μόνο θα αυξάνεται με την αντίστοιχη αύξηση του πληθυσμού.

Υπάρχουν πολλά είδη ρυζιού, με τουλάχιστον ένα είδος να αντιστοιχεί σε κάθε κουζίνα. Κλασικές ποικιλίες ρυζιού, όπως είναι το basmati και το καστανό ρύζι, μέχρι το Μεξικάνικο Ρύζι και το Καστανό Ρύζι με Κινόα. Αρκεί μία επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ και στο ράφι με το ρύζι θα συναντήσει κανείς μία τεράστια ποικιλία από την αγαπημένη μάρκα ρυζιού Uncle Ben’s.

Αποτελώντας μία από τις βασικότερες καθημερινές τροφές δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι είναι ο 2ος καρπός σε καλλιέργεια και παρέχει εισόδημα στο 19% του παγκόσμιου πληθυσμού. Υπάρχουν πάνω από 200 εκατομμύρια μικροί παραγωγοί. Δυστυχώς όμως η καλλιέργεια ρυζιού έχει μεγάλο αντίκτυπο στον πλανήτη μας. Το ρύζι χρησιμοποιεί το 40% του νερού άρδευσης και ευθύνεται για το ~10% των εκπομπών μεθανίου από γεωργικές εργασίες. Γεγονός που απαιτεί τη λήψη σοβαρών πρωτοβουλιών για να μπορούμε να το απολαμβάνουμε και στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, το κορυφαίο brand της Mars, το Uncle Ben’s αναλαμβάνει σταθερά πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα των πόρων και των προϊόντων του και σε αυτό το πλαίσιο έχει καταφέρει να μειώσει και το νερό που χρειάζεται για την καλλιέργεια του ρυζιού. Είναι οι πρώτοι στη βιομηχανία που δεσμευθήκανε να προμηθεύονται το 100% του ρυζιού, από αγρότες που εργάζονται υπό την Πλατφόρμα Βιώσιμου Ρυζιού.

Πιο συγκεκριμένα το Uncle Ben’s κατάφερε να εξοικονομήσει ποσότητα νερού που αντιστοιχεί σε 2 κούπες νερό ανά άνθρωπο στον πλανήτη. Στην Ελλάδα, το Uncle Ben’s υποστηρίζει την Τράπεζα Τροφίμων μέσω της αγοράς προϊόντων UB. Επιπλέον θα προσφέρει και 500 kg ρύζι για την κάλυψη των αναγκών της Τράπεζας. Με κάθε αγορά συσκευασίας Uncle Ben’s, στηρίζουμε το έργο της Τράπεζας Τροφίμων, που εξασφαλίζει τροφή σε ευπαθείς ομάδες. Μαζί με το UB ενώνει τις δυνάμεις του και ο Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας.

 

Μια αγορά είναι μία δωρεά. Μαζί κάνουμε τη διαφορά!