Στην προληπτική μεταφορά 778 συνολικά προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας Μαλακάσας, Σχιστού και Ελαιώνα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Τάε Κβον Ντo πραγματοποίησε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επιπλέον, θα μετακινηθούν, εντός της ημέρας, σε ξενοδοχειακό κατάλυμα 28 ασυνόδευτοι ανήλικοι, που διαμένουν στην ασφαλή ζώνη της δομής φιλοξενίας του Σκαραμαγκά.

Πρόκειται για επωφελούμενους που διαβιούσαν σε κοινόχρηστους χώρους εντός των δομών φιλοξενίας, οπότε και κρίθηκε αναγκαία η μετακίνησή τους, λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ημέρες την Αττική.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η παραμονή τους θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο ημέρες μέχρι και την εξασθένιση των δυσμενών καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, στον χώρο θα εφαρμοστούν αυξημένα μέτρα φύλαξης από την Ελληνική Αστυνομία.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι δεν θα μετακινηθούν οι θετικοί στον κορονοϊό επωφελούμενοι, αλλά και οι ιχνηλατημένες επαφές τους που παραμένουν σε ειδικούς χώρους υγειονομικής απομόνωσης εντός των δομών.

Μετά το τέος της κακοκαιρίας, όλοι οι επωφελούμενοι θα επιστρέψουν άμεσα στις δομές φιλοξενίας.