Εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο της Άλκης Ζέη

Θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


ΕΛΛΑΔΑ
7:00
29/03/2014
Εκδήλωση - αφιέρωμα στο έργο της Άλκης Ζέη
loading

Ως «πρύτανης» της παιδικής λογοτεχνίας αλλά και πεζογράφος σημαντικών έργων για ενήλικες, ως συγγραφέας που παραμένει ενεργή έως σήμερα και άνθρωπος που συμμετέχει στα κοινά και συνομιλεί τακτικά με τους αναγνώστες της, η Άλκη Ζέη απασχολεί, δικαιωματικά, την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση του Κύκλου «Οι λογοτέχνες μιλούν στο κοινό τους» του Megaron Plus και του ηλεκτρονικού περιοδικού «Ο Αναγνώστης» που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει την ποικιλία του έργου της Άλκης Ζέη και την επίδρασή του, τόσο στις μικρές ηλικίες, όσο και στη λογοτεχνία των ενηλίκων. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να προβάλει την προσωπικότητα της συγγραφέως, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος, καθώς καθιέρωσε ένα νέο στυλ στο νεανικό μυθιστόρημα, τόσο από την άποψη του ζωντανού, αυτοβιογραφικού ύφους, όσο και της εισαγωγής του πολιτικού, κοινωνικού και ιστορικού στοιχείου στο είδος. Γι' αυτό ακριβώς θα μιλήσει η συγγραφέας Λίλα Κονομάρα, υπογραμμίζοντας πως τα μυθιστορήματά της για παιδιά δημιούργησαν ολόκληρη σχολή και επηρέασαν γενιές νεότερων συγγραφέων.

Ο κριτικός λογοτεχνίας Βαγγέλης Χατζηβασιλείου θα αναφερθεί στο κομμάτι του έργου της που απευθύνεται σε ενήλικες, σημειώνοντας ενδεικτικά πως με το διήγημα «Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» (1987) προσέφερε μία αναθεωρητική ματιά στη σύλληψη μίας φορτισμένης ιστορικά περιόδου, αναδεικνύοντας μία νέα οπτική.

Παρούσα σε αυτήν τη λογοτεχνική βραδιά, η Άλκη Ζέη θα συνομιλήσει με την κριτικό παιδικής λογοτεχνίας Μαρίζα Ντεκάστρο, ενώ παρέμβαση θα κάνει και ο παιδικός της φίλος, ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, Τίτος Πατρίκιος. Αποσπάσματα από τα βιβλία της θα διαβάσουν η ηθοποιός, συγγραφέας και μεταφράστρια θεατρικών έργων, Ξένια Καλογεροπούλου και η ηθοποιός Σοφία Κόκκαλη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει