Καθαρίζονται από τα συνθήματα τα μνημεία της Θεσσαλονίκης

Τον καθαρισμό επιβλέπουν συντηρητές αρχαιοτήτων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού


ΕΛΛΑΔΑ
1:01
28/03/2014
Καθαρίζονται από τα συνθήματα τα μνημεία της Θεσσαλονίκης
2
loading

Σημεία «κλειδιά» της Θεσσαλονίκης, όπως ο Λευκός Πύργος, ο χώρος γύρω από το Βασιλικό Θέατρο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα οποία βεβηλώθηκαν από συνθήματα που γράφτηκαν με σπρέι καθαρίζονται από το πρωί.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχε αναπτυχθεί και παλιότερα, του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (Π.Ε.Ε.Β.Ε.) ξεκίνησε από νωρίς το πρωί η προσπάθεια να «σβήσουν» τα σημάδια από τα αρχαία μνημεία.

«Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους μας και θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Διαρκώς έχουμε άσχημες εικόνες. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να προστατεύει τους χώρους που όλοι χαιρόμαστε και αξιοποιούμε καθημερινά», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Τον καθαρισμό των μνημείων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο 24ωρα, επιβλέπουν συντηρητές αρχαιοτήτων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μygdonas

    ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΑΡΕΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

  2. avatar N1k0ssT

    Αντε και καμμιά πρωτοβουλία αντίστοιχη για την Αθηνα, να καθαρίσουν μερικές απο τις βρωμιές που υποβαθμίζουν την πόλη. Και αστυνόμευση και ποινές και κοινωνική εργασία και ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών. Μακάρι να βρισκόταν κάποιος να το οργανώσει σε ΜΟΝΙΝΗ βάση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει