Μόνο με ηλεκτρονική συνταγή από σήμερα τα αντιβιοτικά στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα επιτρέπεται η χειρόγραφη


ΕΛΛΑΔΑ
12:42
01/09/2020
Μόνο με ηλεκτρονική συνταγή από σήμερα τα αντιβιοτικά στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
1
loading

Από σήμερα και στο εξής τα αντιβιοτικά θα χορηγούνται από τα φαρμακεία όλης της χώρας μόνο με ηλεκτρονική συνταγή, υπενθυμίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), σημειώνοντας ότι στη συνταγή θα αναγράφεται η νόσος για την οποία χορηγείται το συγκεκριμένο φάρμακο, καθώς και η συνιστώμενη δοσολογία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 16 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 1ης Αυγούστου (ΦΕΚ Α 157).

Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η έκδοση ηλεκτρονικής συνταγής, θα επιτρέπεται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η χειρόγραφη συνταγή, στην οποία πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία που έχει και μία ηλεκτρονική.

Όπως επισημαίνει ο ΦΣΘ, η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση αποτελεί κατάκτηση των επιστημόνων υγείας και η εφαρμογή της μπορεί να βάλει φρένο στην αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών στη χώρα μας, η οποία θεωρείται πρωταθλήτρια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στην υπερκατανάλωσή τους. Οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή και ζητούν από τους πολίτες να είναι τυπικοί στην προσκόμιση συνταγής όταν πηγαίνουν στο φαρμακείο και να βοηθήσουν και αυτοί από τη μεριά τους στον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών μόνο σε περιπτώσεις κατά τις οποίες κρίνεται απαραίτητο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar supercat

    εγω παντως το αποθεμα μου σε πενικιλλινες το εκανα χαχαχα. πλακα κανω καιρος ηταν να γινει για να δουμε τωρα ποσες αντιβιωσεις θα πουλουνται κατω απο το τραπεζι γιατι ξερω πολλα ατομα που τις παιρνουν για καραμελες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει