Σε 238 ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορονοϊό στη χώρα μας καθώς 52χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα κατέληξε ύστερα από νοσηλεία 26 ημερών στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και μια 87χρονη που έπασχε από καρδιαγγειακά νοσήματα κατέληξε στη Λάρισα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κατά την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ επιβεβαιώθηκαν 269 κρούσματα, τα 250 εγχώρια. Μεταξύ αυτών 90 στην Αττική και 15 στις Κυκλάδες.

Θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν δυο παιδιά από γονείς θετικούς στην Πτολεμαϊδα. Το 6 μηνών κοριτσάκι και το 10χρονο παιδί είναι καλά στην υγεία τους. Στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στο δήμο Βοϊου βρέθηκαν 4 νέα θετικά κρούσματα, μεταξύ αυτών δύο νέοι. Στη Σιάτιστα ιχνηλατούνται επαφές ποδοσφαιριστή που έκανε εκεί διακοπές.

Πάντως, 72χρονος που κατέληξε την περασμένη Τετάρτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου δεν καταχωρείται στους θανάτους γιατί αφού νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, υποβλήθηκε σε δύο τεστ που βγήκαν αρνητικά.

Κρούσματα σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, διέταξε ο εισαγγελέας τη στιγμή, που άλλη 82χρονη τρόφισμος βρέθηκε θετική.

Θετικοί στον Sars-Cov2 βρέθηκαν, μετά από δεύτερο έλεγχο με μοριακό τεστ, άλλοι τέσσερις από τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, στον Εύοσμο.

Οι ηλικιωμένοι είχαν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο γιατί είχαν παρουσιάσει πυρετό (δέκατα) και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήπια συμπτώματα. Πριν λίγες ημέρες στη συγκεκριμένη εστία φροντίδας ηλικιωμένων είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό 15 ηλικιωμένοι που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της πόλης και επτά εργαζόμενοι που είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό,όλοι με ήπια συμπτώματα, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον δεύτερο οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη, μετά από εκείνον που βρίσκεται στο Ασβεστοχώρι, όπου σημειώθηκαν κρούσματα Covid-19.  Υπενθυμίζεται ότι στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι είχαν εντοπιστεί αρχικά 36 κρούσματα κορονοϊού (33 ηλικιωμένοι-τρόφιμοι, τρεις εργαζόμενοι) ενώ έξι από τους ηλικιωμένους, που νοσηλεύονται από τις 12 Αυγούστου σε νοσοκομεία της πόλης, έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19. Μετά τον επανέλεγχο και την ιχνηλάτηση στον οίκο ευγηρίας του Ασβεστοχωρίου τα κρούσματα ανήλθαν σε 42 καθώς ακόμη έξι άτομα βρέθηκαν θετικά.

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού στην «Εστία Παπαγεωργίου» παρήγγειλε χτες ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Άγγελος Βάσσιος ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα σε αστυνομικά τμήματα

Ανησυχία όμως επικρατεί και για τα αυξημένα κρούσματα που εντοπίζονται σε αστυνομικά τμήματα.

Νέος συναγερμός σήμανε στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας 17χρονος πακιστανικής καταγωγής.

Ο ανήλικος θα μεταφερόταν τις επόμενες μέρες σε κάποια δομή φιλοξενίας και ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες, μεταξύ των οποίων και το τεστ για COVID-19 αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σήμερα τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν ότι είναι θετικό και έγινε κινητοποίηση, όπως προβλέπεται από τα σχετικά τα πρωτόκολλα.

Στο Αστυνομικό Τμήμα μεταβαίνει και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για εξετάσεις και ιχνηλασία, προκειμένου να τεθούν σε καραντίνα όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ανήλικο.

Έξι αστυνομικοί με κορονοϊό στο Α.Τ. Ομονοίας

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν χθες και έξι αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Την είδηση μετέδωσε η ΕΡΤ μέσω του απογευματινού δελτίου ειδήσεων, σημειώνοντας πως οι αστυνομικοί έχουν τεθεί σε 14ήμερη καραντίνα, όπως επίσης και όλοι οι κρατούμενοι.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο αλλοδαπός κρατείτο στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, όμως λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκε στο τμήμα Ομονοίας. Το πρωί αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου υποβλήθηκε σε τεστ που βγήκε θετικό.

Στην Αθήνα βρίσκονται σε καραντίνα τουλάχιστον άλλοι 14 αστυνομικοί από το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, όπου εντοπίστηκε πρόσφατα κρούσμα της COVID-19.

Συνελήφθη ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Μύκονο για επίθεση σε αστυνομικούς

Ο αρχηγός της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ, συνελήφθη χτες το βράδυ στη Μύκονο μαζί με τον αδελφό του και έναν φίλο τους, για επίθεση και βιαιοπραγία εναντίον αστυνομικών και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, ο γνωστός ποδοσφαιριστής με τον αδελφό του και τον φίλο τους ενεπλάκησαν γύρω στα μεσάνυχτα σε άγριο καβγά με άλλους Βρετανούς τουρίστες έξω από μπαρ της Μυκόνου, την ώρα που επιβιβάζονταν σε νοικιασμένο βαν για να φύγουν.

Πολίτες ειδοποίησαν την αστυνομία και στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται στο νησί για τον covid-19.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, και επιχείρησαν να διευθετήσουν το επεισόδιο για να μην πάρει έκταση, δέχτηκαν λεκτική επίθεση από τους τρεις Βρετανούς, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, χτύπησαν και έναν από τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ηρεμήσουν και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν με το βαν στο αστυνομικό τμήμα, όπως και έγινε.

Όταν έφτασαν όμως, ο Μαγκουάιρ και οι άλλοι δύο κατέβηκαν και το έβαλαν στα πόδια φωνάζοντας και βρίζοντας. Κλήθηκαν ενισχύσεις και οι ο ποδοσφαιριστής με την παρέα του καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν.

Την ώρα της σύλληψης και πάλι προσπάθησαν να ξεφύγουν χτυπώντας τους αστυνομικούς αλλά τελικά ακινητοποιήθηκαν.

Όπως αναφέρουν αστυνομικοί, πιθανότατα οι τρεις άνδρες ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και στο τμήμα φώναζαν, προσπάθησαν να τους χρηματίσουν και γενικώς ήταν εριστικοί και επιθετικοί.

Το πρωί εμφανίστηκαν απολογητικοί και ζήτησαν συγγνώμη, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία σε λίγη ώρα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Σύρου.