Δεκαπέντε μήνες θα διαρκέσουν τα έργα συντήρησης που ξεκίνησαν στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, θα γίνουν νέες διαγραμμίσεις, ασφαλτοστρώσεις, έργα πρασίνου, καθαρισμοί, αποκαταστάσεις στηθαίων και πινακίδων κυκλοφορίας και έργα ηλεκτροφωτισμού, ώστε η περιφερειακή οδός να πληροί τους όρους ασφαλούς μετακίνησης. Στους κόμβους Κ12 και Κ13 της περιφερειακής οδού βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία και ενημερώθηκε για το έργο της συντήρησης.

Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι θα γίνει «μια νέα γενναία συντήρηση στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, ειδικά στο τμήμα από το νοσοκομείο του Αγίου Παύλου μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου». Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ήδη τα συνεργεία της Περιφέρειας προχώρησαν σε ασφαλτοστρώσεις στο παράπλευρο οδικό δίκτυο στο ύψος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ενώ η έναρξη της νέας παρέμβασης συντήρησης έγινε από την ανατολική πλευρά της περιφερειακής οδού.

«Η διοίκησή μας είναι αυτή που πραγματοποίησε την πρώτη εκτεταμένη συντήρηση στην περιφερειακή οδό έπειτα από δεκαετίες, ενώ όπως είχαμε δεσμευτεί η συντήρηση του δρόμου θα είναι διαρκής κι όχι αποσπασματική» τόνισε. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα εγκριθούν άλλες δυο μεγάλες παρεμβάσεις, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, η πρώτη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας ύψους 8,5 εκ. ευρώ και η δεύτερη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών ύψους 9 εκ. ευρώ.

«Η προσπάθειά μας για ένα δίκτυο συντηρημένο, ασφαλές και σύγχρονο συνεχίζεται σε όλες τις εθνικές και επαρχιακές οδούς ευθύνης μας, σε μήκος άνω των 4.000 χλμ.», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.