Εκατοντάδες τουρίστες παγιδεύτηκαν στο κύριο λιμάνι της Ελλάδας λόγω πανελλαδικής απεργίας κατά της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό, γράφει το Reuters σε εκτενή ανταπόκρισή του από την Αθήνα. Τα νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας, οι τράπεζες και τα μέσα ενημέρωσης έβαλαν λουκέτο.

Περίπου 500 μέλη του ΠΑΜΕ μπλόκαραν το λιμάνι στον Πειραιά εμποδίζοντας τη διέλευση των τουριστών. Οι τουρίστες, κάποιοι έχοντας μαζί τους μωρά, κάποιοι επιχειρώντας να φτάσουν στο μέρος όπου θα παντρεύονταν,  φώναζαν στους απεργούς οι οποίοι τους καλούσαν να ενωθούν μαζί τους στον αγώνα κατά των κυβερνητικών μέτρων.

«Παντρεύομαι στη Σαντορίνη, η οικογένειά μου έρχεται και δεν μπορώ να περάσω», δήλωσε η Αμερικανίδα Kristin Shakavic.

Οι επαναλαμβανόμενες απεργίες, διαδηλώσεις που πήραν κάποιες φορές βίαιη τροπή και μια αύξηση σε μικρο-εκρήξεις μετά τις ταραχές του 2008 έχουν πληγώσει τον τουρισμό, γράφει το Reuters κάνοντας αναφορά και στην έκρηξη βόμβας στο γραφείο του Μ. Χρυσοχοΐδη και το θάνατο του υπασπιστή του.

«Η Αθήνα είναι σημαντική και διάσημη. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Χάνει τουρίστες», δήλωσε ένας 26χρονος μαθητής από την Κορέα, παραπονούμενος για το γεγονός πως το αρχαιολογικό Μουσείο και τα μαγαζιά ήταν κλειστά λόγω της απεργίας.