Παραλύει σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά των αλλαγών σε ασφαλιστικό και εργασιακά. Τα
συνδικάτα προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 11 στο Πεδίο του Άρεως ενώ
την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσκομεία, στα ΕΛΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ιδιώτες γιατροί και οι οδοντίατροι. Να συμμετάσχουν στην απεργία καλούνται από την ΓΣΕΒΕΕ οι εμποροβιοτέχνες. Με 24ωρη απεργία από τις 6 σήμερα το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μεταφοράς, σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό με αποτέλεσμα οι συρμοί να ακινητοποιούνται πλήρως. Στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς οι εργαζόμενοι κάνουν στάσεις εργασίας: το τραμ θα κυκλοφορήσει από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, μετρό και ηλεκτρικός θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και τα τρόλεϊ από τις 7.30 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Προβλήματα αναμένονται στις πτήσεις καθώς στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας. Στην απεργία δεν συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κι έτσι
όλες οι πτήσεις του εξωτερικού αναμένεται να γίνουν κανονικά.

Προβλήματα ενδεχομένως να υπάρξουν και στο λιμάνι του Πειραιά καθώς απεργούν από τα μεσάνυχτα δύο ναυτεργατικά σωματεία, η ΠΕΜΕΝ και τα κατώτερα πληρώματα «Στέφενσον». Η απεργία κηρύχθηκε χθες παράνομη.