Έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι κάτοικοι στο Μαρκόπουλο Αττικής αντιδρώντας στην κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων, ενώ την ίδια ώρα ο δήμος προσφεύγει νομικά κατά των ιθυνόντων.

«Δεν θέλουμε να μετατραπεί ο τόπος μας στη μεγαλύτερη χαβούζα της Αττικής» έχει δηλώσει στο newsbeast.gr ο δήμαρχος της περιοχής Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, καθώς οι κάτοικοι καταγγέλλουν σαφή υποβάθμιση του μέρους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα λύματα του υπό κατασκευή Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας θα καταλήγουν στη γραφική ακτή της Χαμολιάς, μεταξύ Πόρτο Ράφτη και Βραυρώνας, μία από τις ωραιότερες παραλίες της ανατολικής Αττικής.

Τα λύματα θα εκρέουν σε δίκτυο σωλήνων μήκους 53 χιλιομέτρων με κατάληξη στο παραλιακό μέτωπο της Χαμολιάς, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας.

«Κάποιοι αποφάσισαν για εμάς, χωρίς εμάς» έχει επισημάνει χαρακτηριστικά ο κ. Αλλαγιάννης, σημειώνοντας πως δεν ζητήθηκε η άποψή του για να γίνει το έργο. Οι γειτονικοί δήμοι είναι προφανώς ικανοποιημένοι με την εξέλιξη αυτή, αφού απαλλάσσονται από τα λύματα οι περιοχές ευθύνης τους, ωστόσο αυτό που γίνεται είναι η προφανής υποβάθμιση του δήμου Μαρκοπούλου- όπου ανήκει και το Πόρτο Ράφτη και η Χαμολιά.

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας κατασκευάζεται με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια η ΕΥΔΑΠ αναμένεται να αναλάβει τη διαχείρισή του.