Συναγερμός έχει σημάνει στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί ραγδαία και ανέρχονται στα 30.

Η ΕΡΤ στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων έκανε γνωστό τον αριθμό των κρουσμάτων στο συγκεκριμένο γηροκομείο.

Επίσημη ενημέρωση από τον οίκο ευγηρίας δεν έχει υπάρξει, ωστόσο η κρατική τηλεόραση μετέδωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία, ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως 7 ηλικιωμένοι και ένας υπάλληλος του οίκου ευγηρίας είχαν βρεθεί θετικοί.

Εκτάκτως στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας μαζί με τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Ο οίκος ευγηρίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν κρούσματα, ωστόσο, για την ώρα δεν έχουν επίσημη ενημέρωση ως προς τον αριθμό, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους ηλικιωμένους.

«Αυτή την ώρα ξανά γίνεται και νέα δειγματοληψία, στέλνονται τα δείγματα στον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε όλες τις οδηγίες που μας δίνονται», τονίζει στο GRTimes.gr, ο εκπρόσωπος του οίκου ευγηρίας «Αγία Κυριακή», Ιωάννης Ζαγκλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας βρίσκονται πάνω από 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων. «Όλοι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό έχουν απομονωθεί και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο», συμπληρώνει ο κ. Ζαγκλής.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τον ΕΟΔΥ η ιχνηλάτηση των επαφών ακόμα εκατό ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τους ηλικιωμένους.

Οι επτά ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στην κλινική Covid απλής νοσηλείας του Παπανικολάου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση από το νοσοκομείο, οι επτά ηλικιωμένοι ήρθαν διαγνωσμένοι θετικοί για κορονοϊό στην εφημερία Covid του νοσοκομείου και η υγεία τους είναι ήδη επιβαρυμένη και από άλλα θέματα.

(Φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber