Κακοκαιρία Θάλεια: 300 χιλιοστά βροχής έριξε μέσα σε οκτώ ώρες στη Στενή Ευβοίας

Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας


ΕΛΛΑΔΑ
15:23
09/08/2020
Κακοκαιρία Θάλεια: 300 χιλιοστά βροχής έριξε μέσα σε οκτώ ώρες στη Στενή Ευβοίας
2
loading

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο σταθμό της Στενής Ευβοίας καταγράφηκαν 300 χιλιοστά βροχής σε μόλις οκτώ ώρες, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr έως το πρωί της Κυριακής, της πέμπτης και τελευταίας ημέρας της κακοκαιρίας «Θάλειας».

Από την αρχή των φαινομένων, αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής, στη Σέττα Ευβοίας καταγράφηκαν 183 χιλιοστά, στην Αυλίδα 66 χιλιοστά και στο Θεολόγο Φθιώτιδας 83 χιλιοστά βροχής. Λόγω των διακοπών ρεύματος και των προβλημάτων στα δίκτυα επικοινωνίας, μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ-meteo στις πληγείσες περιοχές (πχ στα Ψαχνά Ευβοίας) τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Όταν γίνει η επαναφορά τους, θα υπάρξουν νεότερα στοιχεία για τις βροχοπτώσεις στις περιοχές αυτές.

Αξιόλογη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα στους τρεις ανωτέρω νομούς, σύμφωνα με το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η εντονότερη κεραυνική δραστηριότητα εντοπίστηκε στη ευρύτερη περιοχή Ψαχνών-Στενής-Νέας Αρτάκης Ευβοίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μητσερμαν

    Εκει στον Τσίριζα έχεται πεθάνει και δεν το ξέρετε!!

  2. avatar True

    Τον χειμώνα τους θάβει το χιόνι και το καλοκαίρι τους πνίγει το νερό. Αφού είναι γνωστά τα τοπικά καιρικά φαινόμενα όλες τις εποχές βρείτε λύσεις πριν να εκδηλωθούν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει