Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα – Στο «κόκκινο» η Αττική

Μόλις 18 τα εισαγομένα


ΕΛΛΑΔΑ
18:59
06/08/2020
Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα - Στο «κόκκινο» η Αττική
12
loading

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 6/8, 153 νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στο «κόκκινο» για ακόμη μία φορά είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη με την πρώτη να έχει 40 κρούσματα και τη δεύτερη 38.

Πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα:

 • 11 επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
 • 7 είναι εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
 • 40 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
 • 38 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
 • 2 στην Π.Ε. Αργολίδας,
 • 2 στην Π.Ε. Αχαΐας,
 • 4 στην Π.Ε. Έβρου, όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη
 • 3 στην Π.Ε. Ηλείας,
 • 1 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας,
 • 2 στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
 • 2 στην Π.Ε. Καβάλας,
 • 3 στην Π.Ε. Κέρκυρας,
 • 1 στην Π.Ε. Κιλκίς,
 • 1 στην Π.Ε. Κοζάνης,
 • 3 στην Π.Ε. Κορινθίας,
 • 9 στην Π.Ε. Κυκλάδων, από τα οποία τα 8 αφορούν σε συρροή σε χώρο εστίασης
 • 14 στην Π.Ε. Λάρισας,
 • 2 στην Π.Ε. Μαγνησίας, και τα δύο από το στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου
 • 3 στην Π.Ε. Πέλλας,
 • 1 στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
 • 3 στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
 • 1 στην Π.Ε. Χανίων.

Ποια είναι τα βασικά ενδεχόμενα για το άνοιγμα των σχολείων μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Την ανησυχία του αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ενώ παράλληλα εστίασε στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και στην αύξηση των κρουσμάτων.

Σημειώνεται πως το άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης με το συμβούλιο των επιδημιολόγων ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Λόγω όμως την αυξητικής τάξης που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα οι κυβερνητικοί και παράγοντες της Υγείας περιμένουν να περάσει ο Αύγουστος έτσι ώστε να έχουν στα χέρια τους τα δεδομένα.

Μέχρι στιγμής πάντως, θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο τα παιδιά να εισέρχονται στη σχολική αίθουσα αφού πρώτα έχουν φορέσει τη μάσκα τους.

Τα βασικά ενδεχόμενα για το άνοιγμα των σχολείων είναι δύο. Το πρώτο σενάριο είναι να βρίσκονται όλοι οι μαθητές στην τάξη αλλά τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού να είναι αυξημένα ενώ το δεύτερο είναι η επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας -όπως ίσχυσε στο διάστημα της καραντίνας και των αυστηρών μέτρων-, δηλαδή του διαχωρισμού κάθε τάξης σε δύο τμήματα που θα κάνουν εναλλάξ μαθήματα.

Ανήσυχος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου,  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε στην ΕΡΤ3 και εστιάζοντας στα σχολεία είπε:

«Καταρχάς θα πρέπει τα σχολεία οπωσδήποτε να ανοίξουν, δεν είναι εύκολο να μάθουν γράμματα τα παιδιά έτσι. Να μείνουν έναν χρόνο ακόμα εκτός σχολείων; Δεν το συζητάμε.

Ο χειμώνας είναι μπροστά, το φθινόπωρο είναι μπροστά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Βεβαίως μπορεί να ανοίξουν με μάσκες και με μέτρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρχει μια τέτοια διάδοση του ιού με τόσο δυσάρεστες επιπτώσεις που θα χρειαστεί αυτό να αναθεωρηθεί.

Αυτό θα αναθεωρηθεί μόνο αν αρχίσουμε να ζούμε μια τραγωδία στην πατρίδα. Έτσι πιστεύω ότι είναι η λογική τάξη των πραγμάτων όσον αφορά τα σχολεία».

«Θα πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια πιο δύσκολη από αυτή που έγινε την άνοιξη. Υπάρχει συνεχείς στοχοποίηση των νέων. Δεν πρέπει να ρωτάμε γιατί πρέπει να πάνε σε πάρτι. Δεν θα επιτύχουμε αυτό που θέλουμε.

Ο χειμώνας είναι μπροστά και το εμβόλιο απέχει μερικούς μήνες. Με ψυχραιμία πρέπει να σκεφτούμε τι έγινε την άνοιξη» συμπλήρωσε.

Σε συνέντευξή του, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία μίλησε επίσης για τα σχολεία επισημαίνοντας: «Εφόσον ανοίξουν τα σχολεία θα γίνει με τα πιο ασφαλή μέτρα για τα παιδιά, το προσωπικό και τις οικογένειές τους.

Η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς ορίστηκε η 7η Σεπτεμβρίου. Αν υπάρξει κάποια τραγική εξέλιξη της επιδημίας δεν μπορώ να πω τι θα γίνει».

Με αυτή του τη δήλωση οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων.

«Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή στα σχολεία»

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως «είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή στα σχολεία και τα μέτρα τα οποία θα παρθούν».

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα τις τελευταίες ημέρες η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημα μας η προστασία της δημόσιας υγείας», ενώ επεσήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».

Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά».

Σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου για τους φοιτητές, η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και δια ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.

Τέλος, η κ. Κεραμέως είπε πως υπάρχει ειδική μέριμνα για τα κενά στην αρχή του σχολικού έτους και ότι θα προσαρμοστούν σε αυτά που θα μας πουν οι ειδικοί.

*Η εξωτερική φωτογραφία είναι αρχείου

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Σε αφορά

  Με τους ανίκανους της κυβέρνησης που άνοιξαν τα σύνορα χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο... Μας περιμένουν μεγάλες συμφορές.

 2. avatar Λουκι

  Οι γέροι είναι υπερμεταδοτες του κοροναιου. Στις Κυκλάδες που πάνε τα πιτσιρίκια πουθενά κρούσμα. Όπου πάνε γέροι γίνεται κόλαση. Ο πόρος έκλεισε.. Και οι σατανάδες θέλουν να κάνουν ζωή κ να μαντρωσουν τους νέους. . Καραντίνα στους γέρους είναι επικίνδυνοι. Τριπλή μάσκα και πόσιμο αντισηπτικό.

 3. avatar kjgkjgk

  Ρε παρτε το χαμπαρι τα συνορα θα κλεισουν τελος αυγουστου. Πρεπει να σωθουν οι αεροπορικες. Για εμας ειναι αργα, πρεπει μονοι μας να διαφυλαξουμε τους εαυτους μας αυτη η κυβερνηση ειναι αστεια. Και τωρα κατι που ελεγα απο τις αρχες και καποια αμορφωτα πραγματα κοροιδευαν... Ποσες ζωες αξιζει ο τουρισμος σας;;

 4. avatar Διάσπαρτες εστίες σχεδόν σε όλοι τη χώρα …

  Και ακόμα δεν έχουμε φτάσει καν φθινόπωρο ....

 5. avatar Γίδια

  Κλείστε τα σύνορα και διώξτε τους κορονοτουριστες

 6. avatar rhodos13

  Και όλα να φανταστώ είναι επειδή ο καλός Έλληνας άκουσε τη κυβέρνηση και γιατρούς τον Απρίλιο αλλά τώρα είναι κακός γιατί το κολλήσαμε ξανά μόνοι μας και δεν είναι που ανοίξαμε βόρεια Ελλάδα μπείτε με ελάχιστους ελέγχους τις πρώτες μέρες και μετά αεροπορικά Αθήνα και κατόπιν και απευθειας πτήσεις... εξαρχής κύριοι έπρεπε να είναι απαιτητό τεστ τουλάχιστον 72 ωρών για όλους! Εσείς μας λέγατε ένας πως μπορεί εύκολα να το μεταδώσει σε πολλούς... κλειστήκαμε σπίτια μας για πολύ λιγότερα κρούσματα... ξαφνικά ανοίξαμε πόρτες με μίνιμουμ κανόνες και μετά βλέποντας και κάνοντας! Σαλάτα τα κάνατε κύριοι πολιτικοι... δημοσιογράφοι της κακησ Ώρας που από καλοί Έλληνες γίναμε κακά παιδιά λες και υπήρχαν κανόνες να ακολουθήσουμε... δημοσιογραφια με επιστολή τι θα πουμε σήμερα... αν άραξε και χαλάρωσε καποιοσ Πρώτος κύριοι ήταν η κυβέρνηση... στη πραγματικότητα κοιμηθηκε.... Ωραιότατο χειμώνα θα κάνουμε κάλε έλληνα του Απριλίου και κακέ του Ιουλίου! Είτε πιστεύει κάποιος είτε δεν πιστεύει... την οικονομια τη ρημάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!

  1. avatar Όπως τα γραψες

   Έχεις απόλυτο δίκιο

 7. avatar 1+1

  Το «μολις» 18 εισαγόμενα κρουσματα δεν ταιριαζει στην προκειμενη περιπτωση , γιατι τα εχουμε ξαναπεί, εαν ειναι η εξέταση οντως γινεται στο 10% επι των εισερχομενων οπως ειχαν ανακοινωσει ,τοτε τα σημερινά εισαγομενα κρουσματα ειναι περιπου 180 δηλαδη και στην καλυτερη των περιπτωσεων ειχαμε σήμερα 300 κρουσματα συνολικά και γιαυτο η μεγαλη διασπορά. !!

 8. avatar Θεωρησαμε…

  ..οτι οι ..βαλκανιοι τουριστες θα εσωζαν οικονομια μας... τσαμπα καθησαμε μεσα κ φυλαχτηκαμε...τσαμπα εκαιγε η λαμπα... τωρα την πατησαμε..κυριοι..

 9. avatar Ο ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟΣ…………………………

  ΚΥΚΛΑΔΕΣ,ΠΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?......
  ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ............

 10. avatar Η παραπληροφόρηση από ΜΜΕ πάει χέρι χέρι με τις πολιτικές ευθύνες

  Μόνο 18 λέει τα εισαγόμενα. Στο 10% που έλεγξαν. Δηλαδή στατιστικά το 11 στο σύνολο των εισαγόμενων είναι 100 ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ σε μια μόνο μέρα, τα οποία δεν ιχνηλατούν και αυξάνουν τους αρρώστους τις επόμενες μέρες όπως και συμβαίνει.Θα καταστρέψουν όλη την οικονομία έτσι όπως πάνε.

 11. avatar Πήραμε

  την κάτω βόλτα. Σταματήστε να κατηγορείτε τα παιδιά μας. Την άνοιξη ήταν καλά παιδιά και τώρα δεν είναι? Σταματήστε την είσοδο των τουριστών ντε καλά μην τα χαλάσετε με τους ξένους.Είναι γεγονός πλέον ότι μας έφεραν τον κορονοιό, αφού κάνατε το πείραμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει