Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον διοικητή Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NATO Special Operations Headquarters – NSHQ), Αντιστράτηγο Έρικ Γουέντ (Eric Wendt), την Πέμπτη 30 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, κατά τη συνάντησή τους, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ).

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στην αναδιοργάνωση των Ελληνικών ΔΕΕ και στην πρόθεση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι σχετικές διαδικασίες, που θα προσδώσουν νέα πνοή και αποτελεσματικότητα στις ΔΕΕ της Ελλάδας, αφού πραγματικά πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα μετά από πολλά χρόνια.

Η αναδιοργάνωση αυτή θα φέρει τις ελληνικές ΔΕΕ πιο κοντά στα ΝΑΤΟϊκά πρότυπα που έχει υιοθετήσει σχεδόν το σύνολο των χωρών της Συμμαχίας.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Φλώρος εξέφρασε την επιθυμία της διοργάνωσης στην Ελλάδα του ΝΑΤΟϊκού συνεδρίου διοικητών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (NSHQ SOF Commanders Conference) το 2022 ή το 2023.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ έγινε δεκτός σε εθιμοτυπική επίσκεψη από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.