Στους δρόμους βρίσκονται κλιμάκια της Αστυνομίας σε όλες τις περιοχές της Φθιώτιδας, για την εφαρμογή της χρήσης μάσκας σε κοινόχρηστους κλειστούς χώρους, κατ’ εφαρμογή των έκτακτων μέτρων στο πλαίσιο της πρόληψης μη διάδοσης του νέου κορονοϊού.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ο ιός το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκεται σε έξαρση και η εφαρμογή έκτακτων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης με παράλληλη χρήση όλων των μέσων προστασίας, κρίθηκε ύψιστης σημασίας από το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως και στον καιρό της καραντίνας, η ΕΛ.ΑΣ. έχει τον πρώτο λόγο για την τήρηση των κανόνων με τα πρόστιμα να αγγίζουν τα 150 ευρώ για επιχειρήσεις και πελάτες που τα παραβαίνουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη Φθιώτιδα έχουν πέσει τα πρώτα πρόστιμα τόσο σε εργαζόμενους επιχειρήσεων όσο και πελάτες που δεν χρησιμοποιούσαν ή δεν φορούσαν κανονικά τη μάσκα τους. Στη Λαμία τα πρόστιμα αυτά είναι τουλάχιστον 20, μετά από ελέγχους σε σούπερ μάρκετ, οβελιστήρια και καφετέριες.

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, όπως και η συχνότητα των ελέγχων, αφού από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για εργαζομένους και κοινό/πελάτες σε, καταστήματα λιανικής, γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.ά.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.