Κείμενο: Νάντια Μασσαχού
Φωτογραφίες: Νίκος Λυμπερτάς

Το Bardot στο Κολωνάκι, δεν χρειάζεται συστάσεις. Ήρθε στη ζωή μας το 2011 κι έκτοτε μας έχει κάνει να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο τα cocktails. Μας έχει κάνει επίσης να αναζητάμε αυτά τα «μικρά ατμοσφαιρικά» bars, αλλά και να απολαμβάνουμε να επιστρέφουμε αποζητώντας αυτό το ένα ποτό/cocktail που σίγουρα εδώ, έχει μετατραπεί σε αγαπημένο.

Πίσω από την μπάρα του, αυτά τα χρόνια έχουμε συναντήσει bartenders που έχουν αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στην πορεία τους, ενώ σταθερά στο «τιμόνι» βρίσκεται ο ιδιοκτήτης και head bartender του Bardot, Σταύρος Γαϊτάναρος.

Φέτος, ωστόσο, το Bardot μας δίνει ακόμα ένα κίνητρο να το επισκεπτόμαστε, και συγκεκριμένα τις Τετάρτες. Food and cocktail pairing λέγεται ο λόγος και είναι άκρως δελεαστικός.


Οι chef, Μιχάλης Μωραΐτης και Μάριος Πιρπιρίδης, ενώνουν τις «δυνάμεις» τους και την φαντασία τους, με τον Σταύρο Γαϊτάναρο στο μπαρ, και φτιάχνουν έναν κατάλογο όπου κάθε cocktail συναντά το ιδανικό γευστικό του ταίρι.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει περίπου 12 προτάσεις για όλα τα γούστα. Σας προτείνουμε το best seller «Monk’s Dinner» (cocktail: gin, ξινόμηλο, δυόσμος, ginger και Chartreuse το οποίο συνοδεύεται από rice noodles με sashimi τόνου), το «ελληνικό» Meditteranean Basil Smash (cocktail: ούζο, λεμόνι, ροζ πιπέρι, βασιλικός, που συνοδεύεται με ceviche γαρίδας), ενώ κλασσική επιλογή αποτελεί και το Basil Smash (cocktail:gin, λεμόνι, ζάχαρη, βασιλικός, το οποίο συνοδεύεται με proschiutto chips και σφουγγάρι βασιλικού με σκόνη raspberry).

Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα after work διάλειμμα χαλάρωσης κι ό,τι πρέπει για να συζητήσετε με φίλους απολαμβάνοντας κλασσικά ή μη cocktails που «παντρεύονται» την ιδανική τους γευστική κατάληξη.

Το food and cocktail pairing ξεκινάει κάθε Τετάρτη στις οχτώ το απόγευμα και διαρκεί έως τη μία. Μπορείτε να απολαύσετε ό,τι επιθυμείτε από τον κατάλογο στην τιμή των 10 ευρώ.


Ημέρες/Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή από τις 19.00
Τιμές: Από 8 ευρώ (κοκτέιλ), 8 ευρώ (ποτό)

Σκουφά 50, Κολωνάκι
6977666899
Σελίδα στο Facebook