Σε αυξημένη εγρήγορση έχει ζητήσει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες της Κρατικής Ασφάλειας, μετά την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που φοβάται η ΕΛ.ΑΣ., είναι μήπως υπάρξει το προσεχές διάστημα κάποιο προβοκατόρικο χτύπημα εις βάρος τουρκικού στόχου εντός της Αθήνας ή κάποιας άλλης μεγάλης πόλης που θα επιδείνωνε ακόμη περισσότερο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ήδη εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα -όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- έχει αυξηθεί η φύλαξη της τουρκικής πρεσβείας (που βρίσκεται μόλις μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το Μέγαρο Μαξίμου), του προξενείου στο Ψυχικό και στη Θεσσαλονίκη και άλλων κτιρίων που σχετίζονται πολιτικά, επιχειρηματικά ή θρησκευτικά με τη γειτονική χώρα. Παράλληλα παρέχεται αυξημένη προστασία σε Τούρκους ανώτατους διπλωμάτες που ζουν στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι τουρκικοί στόχοι έχουν δεχθεί κατά καιρούς επιθέσεις τα τελευταία χρόνια. Τέτοιες μέρες το 2016 μέλη του «Ρουβίκωνα» είχαν πετάξει μπογιές και φυλλάδια έξω από το κτίριο της τουρκικής πρεσβείας διαφεύγοντας ανενόχλητοι, ενώ αρχές Απριλίου του 2018 η ίδια αντιεξουσιαστική ομάδα πέταξε μπογιές στο προξενείο του Ψυχικού με αφορμή τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν.

Επίθεση με μπογιές έχει γίνει και στο προξενείο της Κομοτηνής τον Φεβρουάριο του 2017 από οκτώ άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά του και φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τα μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP/C που διώκεται στην Τουρκία για τρομοκρατική δράση.