Την απονομή του βραβείου της Οικουμενικής Επιτροπής στην ελληνική ταινία «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα ανακοίνωσε η κριτική επιτροπή του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας αλλοδαπής καμαριέρας (Μαρία Καλλιμάνη), η οποία όταν απολύεται από το σπίτι των ανθρώπων που υπηρετούσε επί χρόνια, αισθάνεται ότι έχει χάσει το δικό της σπίτι.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και την πρώτη γυρισμένη στην Ελλάδα (οι προηγούμενες είχαν γυριστεί στη Γερμανία).

Η επιτροπή απονέμει δύο ακόμη βραβεία σε ταινίες που συμμετέχουν στο Πανόραμα και στο Διαγωνιστικό Τμήμα. Από το Πανόραμα η επιτροπή βράβευσε το γερμανικό Kreuzweg, ενώ το από το Πανόραμα βραβεύτηκε το Cavalry του Τζον Μάικλ Μακ Ντόνα.

Φαβορί για τη Χρυσή Άρκτο που θα απονεμηθεί το Σάββατο το βράδυ θεωρείται η ταινία Boyhood του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ταινία που γυρίστηκε επί 12 έτη και παρακολουθεί τον τρόπο που ένα παιδί αντιμετωπίζει το διαζύγιο των γονιών του. Χρυσή Άρκτο διεκδικεί και το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη.