Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 03/7  28 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση δεν έχει καταγραφεί κάποιος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά τα θύματα είναι 192 ενώ οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.486.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Χαμός σε νοσοκομείο της Ξάνθης: Συγγενείς ασθενή με κορονοϊό μπούκαραν για να τον πάρουν

Σκηνές βγαλμένες από ταινία εκτυλίχθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και συγκεκριμένα στην ειδική μονάδα που έχει στηθεί για ασθενείς με COVID-19.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι συγγενείς ασθενούς με κορονοϊό από τον Εχίνο μπήκαν στο νοσοκομείο απαιτώντας να πάρουν τον ασθενή, ισχυριζόμενοι πως δεν πάσχει από COVID-19 αλλά από άλλη ασθένεια.

Ο εν λόγω ασθενής μάλιστα όπως μεταδίδει σε σχετικό του ρεπορτάζ το xanthinea.gr μεταφερόταν εκείνη τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο αντίστοιχο τμήμα κορονοϊού, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του.

Τα αίματα άναψαν γρήγορα ενώ κλήθηκε και η αστυνομία ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ακολούθως οι ασθενείς υπεβλήθησαν και αυτοί σε εξέταση για COVID-19, λόγω της έκθεσής τους στη μονάδα, ενώ τους ζητήθηκε να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πρωτόγνωρο περιστατικό το οποίο προκάλεσε έντονη αναστάτωση αλλά και ανησυχία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Remdesivir: Η Κομισιόν ενέκρινε το πρώτο φάρμακο κατά του κορονοϊού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα «άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση» στο αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρά συμπτώματα Covid-19.

«Η σημερινή παροχή άδειας κυκλοφορίας στο πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση της covid-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη μάχη κατά αυτού του ιού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι βασική προτεραιότητα της Κομισιόν και για τον λόγο αυτό τα στοιχεία για τη ρεμδεσιβίρη εξετάστηκαν σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα», εξήγησε η Ευρωπαία επίτροπος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης δόθηκε μία εβδομάδα μετά τη σχετική σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ κανονικά χρειάζονται 67 ημέρες.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Ειδήσεις σήμερα

Εικόνες από την… εξωτική Πανεπιστήμιου που γέμισε φοίνικες

Νεκροί, μία τεράστια φωτιά και εκρήξεις στο εργοστάσιο στην Τουρκία: Κάτοικοι νόμιζαν ότι ήταν σεισμός

Μακάβρια τραγωδία στα Τίρανα: Μητέρα και κόρη θυσιάστηκαν για την «Ανάσταση» – Έγινε προσπάθεια μουμιοποίησης

Μύθος ότι κάθε σκυλο-έτος ισοδυναμεί με επτά ανθρώπινα χρόνια

Η γυναίκα που κάποιοι την έχουν ίνδαλμα και άλλοι τη βλέπουν ως «τέρας»