Σε έναν ειδικό στις εκδόσεις (ή, μάλλον, στις μη εκδόσεις) και συνεργάτη του αδελφού του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει αναθέσει το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα την υπεράσπισή του, προκειμένου να αποφύγουν την ελληνική δικαιοσύνη και να παραμείνουν στο Λονδίνο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Έθνος της Κυριακής.

Ο Μπεν Μπράντον έχει εικοσαετή εμπειρία και, όπως γράφει στο βιογραφικό του, έχει εκπροσωπήσει μεταξύ άλλων τον Αμπού Χάμζα, τον περιβόητο εξτρεμιστή κληρικό με το γάντζο, ο οποίος καταζητούνταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες που ζητούσαν την έκδοσή του για οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών και συνελήφθη το 2004. Ο Μπράντον πέτυχε κατ’ αρχήν την απόρριψη του αιτήματος της έκδοσής του, υποστηρίζοντας ότι τα εις βάρος του στοιχεία αποσπάστηκαν μετά από βασανιστήρια, αν και τελικά ο Χάμζα δε γλίτωσε την έκδοση το 2012.

Ο ίδιος δικηγόρος προ ετών είχε πετύχει τη μη έκδοση αλλοδαπού στην Ελλάδα, με το επιχείρημα ότι «οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές της Κομοτηνής ήταν απάνθρωπες», επικαλούμενος την υπερπληρότητα στα κελιά, όμως παράλληλα ο Μπράντον έχει αναλάβει υποθέσεις και από την απέναντι πλευρά, εκπροσωπώντας κράτη που ζητούν την έκδοση κατηγορουμένων.

Όσο για την… ταρίφα του Μπεν Μπράντον; Σύμφωνα με την ακαδημαϊκή ιστοσελίδα “prospects”, ο μισθός ανώτερου δικηγόρου με δεκαετή και πλέον εμπειρία αγγίζει το 1 εκατομμύριο στερλίνες (1,2 εκατ. ευρώ) το χρόνο, ενώ βάσει πρόσφατης έρευνας του ειδικού περιοδικού The Lawyer η παράσταση ανεξάρτητου ανώτερου δικηγόρου σε δικαστήριο μπορεί να φτάσει τις 5.000 στερλίνες (6.000 ευρώ) την ώρα.