e-ΕΦΚΑ: Νέα εποχή, μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό G-Cloud

Δυνατότητα λειτουργίας 24 ώρες το 24ώρο, επτά ημέρες την εβδομάδα


ΕΛΛΑΔΑ
16:21
24/06/2020
e-ΕΦΚΑ: Νέα εποχή, μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό G-Cloud
4
loading

Ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), εισήλθε πλέον στην εποχή των σύγχρονων τεχνολογικών υποδομών μετά την επιτυχή υλοποίηση της μεταφοράς του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματός του στις υποδομές του κυβερνητικού νέφους (G-Cloud) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «ο e-ΕΦΚΑ καθίσταται πλέον o δεύτερος μεγαλύτερος χρήστης του κυβερνητικού νέφους της ΓΓΠΣΔΔ, ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης ενός σύνθετου και δύσκολου έργου, που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019, λίγο μετά την ψήφιση του νόμου 4623/2019, σε πλαίσιο στενής συνεργασίας των δύο φορέων.

Μετά από πολύμηνη και εντατική εργασία των δύο φορέων, το πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ μεταφέρθηκε από τις υποδομές εικοσαετίας του τέως ΙΚΑ στις σύγχρονες υποδομές της ΓΓΠΣΔΔ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα οφέλη περιλαμβάνουν:

 • τη δυνατότητα αδιάλειπτης λειτουργίας (24 ώρες, 7 ημέρες) έναντι της δωδεκάωρης ημερήσιας λειτουργίας έως σήμερα,
 • την αναβάθμιση κατά 6 εκδόσεις του λογισμικού των βάσεων δεδομένων του e-ΕΦΚΑ, που αντιστοιχεί σε τεχνολογική αναβάθμιση 15 ετών. Με την αναβάθμιση αυτή, παρέχονται αυξημένες δυνατότητες παρακολούθησης της πρόσβασης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων,
 • τη διευκόλυνση στην ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και στην ηλεκτρονική διασύνδεση με εφαρμογές άλλων φορέων που φιλοξενούνται στο G-Cloud,
 • την εξοικονόμηση πόρων για το ελληνικό Δημόσιο από την ενιαία συντήρηση και λειτουργία της αναγκαίας υπολογιστικής υποδομής σε κοινές πλατφόρμες της ΓΓΠΣΔΔ.

Η μεταφορά εντάσσεται στη συνολική στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, με στόχο σύγχρονες, αξιόπιστες και ασφαλείς υποδομές και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου, υιοθετώντας τις πλέον βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Η στρατηγική αυτή θεσπίστηκε τον Ιούλιο του 2019 με το νόμο 4623 και προβλέπει τη μετεγκατάσταση όλων των κεντρικών εφαρμογών και πληροφοριακών συστημάτων των φορέων του Δημοσίου στις υποδομές του κυβερνητικού νέφους (G-Cloud) της ΓΓΠΣΔΔ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι το 2022.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 206 δημόσιοι φορείς έχουν ενταχθεί στις υποδομές του G-Cloud της ΓΓΠΣΔΔ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar SER 30

  ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ 4 0 ΕΤΩΝ ΟΤΑΝ ΛΟΓΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ . ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ Η ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΚΩΣ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙ ΑΥΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΜΕΣΑ . ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ Η ΦΥΛΑΚΗ Η ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ .

 2. avatar Danae

  Περιμένω ένα χρόνο να επανέλθει η σύνταξη μου ΙΚΑ από το 40% στο 100%. Αυτό θα διορθωθεί με τίποτα αναβαθμίσεις;

 3. avatar ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !

  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ...ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΑΣΙΕΝΤΖΑΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ !! ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΙΑ 5ΟΑΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΣΙΕΝΤΖΑΡΙΟΙ ΞΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥ 5-6 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡEΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ DT !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει