Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί η νομιμότητα ή μη της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Ευκαρπίας, ζητά, με σχετική αναφορά που κατέθεσε, ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Σύμφωνα με τον πρώην ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων, η κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας είναι προδήλως παράνομη, διότι το έργο έχει πλέον αποσυνδεθεί από άλλα υποστηρικτικά έργα του περιφερειακού σχεδιασμού. Στην αναφορά του τονίζει ότι εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ αίτηση του οικείου δήμου Παύλου Μελά για την ακύρωση της απόφασης με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η απόφαση που εκδόθηκε βάσει της συνταχθείσας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου είναι μη νόμιμη και ακυρωτέα διότι η Μελέτη, που αποτελεί το έρεισμα για την έκδοσή της, δεν προβαίνει σε πλήρη ή έστω επαρκή εκτίμηση των συνεπειών του έργου για το περιβάλλον, κατά παράβαση του άρθρου 24 του Συντάγματος κλπ.», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι εκτός από το ΣΜΑ θα έπρεπε να είχε γίνει και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, έργο, που σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα 2014 του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, καταργείται. Με βάση τα παραπάνω ζητά την παρέμβαση της εισαγγελίας για να διαπιστωθεί η νομιμότητα ή μη της συνέχισης εργασιών στο ΣΜΑ.