Στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το εστιατόριο 7 Θάλασσες έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη συνείδηση τόσο των ντόπιων όσο και των επισκεπτών της πόλης, ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο πως το National Geographic στα Best Trips του 2013 είχε συμπεριλάβει τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό και το 7 Θάλασσες ως σημείο που πρέπει να επισκεφτείς για φαγητό.

Σε ένα περιβάλλον προσεγμένης και σικ αισθητικής, θα ξεναγηθείτε στα μονοπάτια της μεσογειακής κουζίνας, μέσα από τα πιάτα υψηλής γαστριμαργίας με βασικά συστατικά τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.Από το εκλεπτυσμένο μενού με τα λαχταριστά ορεκτικά, τα γευστικά κυρίως και την ενημερωμένη κάβα κρασιών, σίγουρα θα βρείτε κάτι που να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας. Όσο για την ποιότητα και τη γεύση τους; Ανταποκρίνονται στο έπακρο στις υψηλές απαιτήσεις που έχετε, όταν επισκέπτεστε ένα εστιατόριο όπως οι 7 Θάλασσες.


Με το υδάτινο στοιχείο να είναι κυρίαρχο στο χώρο, από το τραπέζι σας περνάνε πιάτα με ψάρια ημέρας, θαλασσινά και όστρακα με άρωμα… ιωδίου, παρασκευασμένα και συνοδευμένα από υψηλής ποιότητας προϊόντα και πρώτες ύλες, τα οποία συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις ενημερωμένες ετικέτες της wine list.

Ένα επιπλέον ατού του εστιατορίου το γεγονός ότι καιρού επιτρέποντος, στρώνει τραπέζια και στον πεζόδρομο, καθώς και ότι υπάρχει δυνατότητα διοργάνωσης επαγγελματικών συναντήσεων. Τον τελευταίο, χρόνο μάλιστα, στο δυναμικό του προστέθηκε και το 7 Seas Cocktail bar, ακριβώς δίπλα, όπου σας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσετε το cocktail ή το κρασί της επιλογής σας συνδυάζοντας με κάποια από τις λιχουδιές του εστιατορίου. Το προσωπικό, μάλιστα, θα σας συστήσει και το ιδανικό συνοδευτικό του ποτού σας.

Tip: Από τα πιάτα που ξεχωρίσαμε κατά την επίσκεψή μας στο φημισμένο εστιατόριο το εξαιρετικό μυδοπίλαφο. Στο τέλος του γεύματος ή του δείπνου σερβίρουν μια μεγάλη πιατέλα με πάγο και ποικίλα επιδόρπια λικέρ.

Info

Καλαποθάκη 8, Θεσσαλονίκη

Τηλ. +30 2310 233173

[email protected]

7thalasses.eu

facebook.com/7ThalassesCoctailBar

Καθημερινά: 13.00-01.00 (εστιατόριο)

Από 25-30 ευρώ/άτομο (χωρίς κρασί)

Καθημερινά: 20.00-03.00 (bar)

6 ευρώ (cocktail), 7 ευρώ (ποτό)

Αν θέλετε να μάθετε τα καλύτερα στέκια για φαγητό -και όχι μόνο- στη Θεσσαλονίκη κατεβάστε δωρεάν το Thessaloniki by GreekGuide.com!