Δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων του ΟΛΠ, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά και τις αντιδράσεις των σωματείων των εργαζομένων.

Η ΟΛΠ ΑΕ προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η εταιρεία έκανε σαφές προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ότι για όσο διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, η εταιρεία απαρέγκλιτα θα συνεχίσει να αμείβει τους εργαζόμενούς της με την τρέχουσα σύμβαση, που λήγει στις 30/06/2020 και δεν προτίθεται να προβεί σε καμία μείωση.

Η διοίκηση του ΟΛΠ τονίζει επίσης ότι, οι επιπτώσεις από τον COVID-19 σε στρατηγικούς επιχειρησιακούς τομείς της εταιρείας, δεν είναι ακόμα γνωστές και είναι απολύτως λογικό η εταιρεία, προτού προχωρήσει σε δέσμευση με τους εργαζόμενους της, να έχει μελετήσει όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την κερδοφορία της, ώστε οι προτάσεις που θα κάνει για σταδιακές αυξήσεις να υπηρετηθούν με απόλυτο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της εταιρείας παραμένει η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και η υπογραφή νέας τριετούς συλλογικής σύμβασης, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΛΠ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται ότι, η ΟΜΥΛΕ και τα σωματεία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, σε ανακοίνωσή τους έχουν καταγγείλει τη διοίκηση του ΟΛΠ ότι επικαλούμενη τις συνέπειες της πανδημίας covid-19 στα οικονομικά της εταιρίας, δεν θέλει να προχωρήσει σε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η ΟΜΥΛΕ αναφέρει ότι, «στο διάστημα της πανδημίας τα οικονομικά της εταιρείας δεν είναι δυνατόν να ήταν τραγικά και ίσως σε μερικούς τομείς να ήταν βελτιωμένα, δεδομένου ότι το Λιμάνι στους εμπορικούς τομείς λειτουργούσε κανονικά και οι εργαζόμενοι ήταν παρόντες.

Ακόμη όμως και στην περίπτωση που σε ορισμένους τομείς τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, γιατί θα πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο το τίμημα οι εργαζόμενοι και όχι η εταιρεία, που όλα αυτά τα χρόνια αποκόμιζε κερδοφόρα αποτελέσματα».

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και τα όργανα της ΟΜΥΛΕ σε άμεση συνεδρίαση, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις.