Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιούν αυτή την ώρα συμβασιούχοι αρχαιολόγοι, οι οποίοι απεργούν σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια της 14ης Οκτωβρίου, όταν τα ΜΑΤ εισέβαλαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Οι συμβασιούχοι έχουν αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου και έχουν καταλάβει την οδό Μπουμπουλίνας, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να έχει διακοπεί.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων και Μόνιμων Αρχαιολόγων πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία, ζητώντας να καλυφθούν τα κενά στο υπουργείο Πολιτισμού, να καταργηθεί το 24μηνο και να ενσωματωθεί το επίδομα των αρχαιολογικών ερευνών στο βασικό μισθό.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στους αρχαιολόγους και επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την πολιτική τους απέναντι στους συμβασιούχους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος έκανε λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία των συμβασιούχων και κάλεσε την κυβέρνηση να τους μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

«Τα ρυάκια θα πρέπει να γίνουν ποτάμια» δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος, καλώντας τους πολίτες να αντιδράσουν και να κατέβουν στους δρόμους.