Τη σημασία περιορισμού των ανισοτήτων στην ψηφιακή πρόσβαση των μαθητών στην εκπαίδευση επισήμανε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη, στο πλαίσιο συζήτησης που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το ευρωπαϊκό think tank  Martens Centre for European Studies που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι στη χώρα μας έγιναν πολύ σημαντικά βήματα για την ψηφιακή μετάβαση της εκπαίδευσης λόγω του κορωνοϊού και αυτό συνέβη και με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε και ανταποκρίθηκε. Συνέβαλε στην προσπάθεια στήριξης των μαθητών που δεν μπορούσαν να έχουν τεχνολογικό εξοπλισμό  πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με στόχο κανένα παιδί να μη μείνει πίσω.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα διανομής χιλιάδων tablets σε μαθητές όλης της χώρας.

Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η διανομή των περίπου 3.500 tablets από την εταιρεία Public-MediaMarkt, ενώ άλλα 770 υπολογιστές διανέμονται από την Sunlight η οποία είναι επίσης μέλος του Olympia Group του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού. Η δωρεά αυτή ήταν η μεγαλύτερη που έγινε στο Υπουργείο γι’ αυτόν τον σκοπό και αποτελεί μέρος ενός μεγάλου προγράμματος στήριξης της εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας από τον Όμιλο με μια δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.