Πάνω από 1.200 τεστ για κορονοϊό έχουν γίνει στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων και παρότι ο οικισμός είχε τεθεί σε καραντίνα, όπως είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην ΕΡΤ.

«Θα συνεχίσουμε, δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση τη Λάρισα και τη Θεσσαλία να κινδυνεύσουν» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως χθες ξεκίνησε στον οικισμό της Νέας Σμύρνης τεράστια επιχείρηση, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, καθώς προχθές καταγράφηκαν δέκα νέα κρούσματα, τα επτά σε μέλη της ίδιας οικογένειας.

Όπως είπε ο κ. Αγοραστός, τα περισσότερα κρούσματα που καταγράφονται δεν είναι σοβαρά, μόνο δύο ήταν σε κρίσιμη κατάσταση εκ των οποίων ο ένας, που είχε υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε, και μάλιστα από την ιχνηλάτηση στην κηδεία του βρέθηκαν κι άλλα κρούσματα επτά ημέρες μετά.

Σήμερα αναμένονται και δώδεκα κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και ο πρόεδρος του Παναγιώτης Αρκουμανέας αλλά και 25 άτομα που θα εκπαιδευτούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ώστε να αρχίσουν και οι ιχνηλατήσεις στον γενικό πληθυσμό.

Πάντως, όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός, τα θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε συγκεκριμένες οικογένειες, που πλέον απομακρύνονται και μεταφέρονται σε ιατρική δομή που φυλάσσεται.