Σε μια κατάθεση ψυχής προχώρησε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο Ιωάννης Τοπαλούδης συγκλόνισε μιλώντας για τη δίκη των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της κόρης του στη Ρόδο και τονίζοντας ότι το βασανιστήριο που ζουν εκείνος και η σύζυγός του είναι διαρκές.

«Φτάνουμε πλέον στην τελική ευθεία της δικαστικής διαδικασίας, αλλά εμείς έχουμε να διανύσουμε έναν βασανιστικό ψυχολογικό Γολγοθά μέχρι να πεθάνουμε» είπε συγκινημένος ο πατέρας της φοιτήτριας.

Ο κ. Τοπαλούδης αναφέρθηκε και στους κατηγορουμένους, λέγοντας ότι δεν θα πληρώσουν όπως τους αξίζει με όποια απόφαση, αλλά θα καταδικαστούν από την ελληνική κοινωνία.

«Για όλους μας, όπως για κάθε γονιό –  που απεύχομαι κανένας να βρεθεί σε αυτή τη θέση – είναι μια επώδυνη διαδικασία» είπε.

Ο κ. Τοπαλούδης μίλησε και για τη μητέρα της Ελένης: «Η μάνα είναι μάνα και στα ξεσπάσματά της πρέπει να στεκόμαστε βουβοί και με σεβασμό».

Στη συνέχεια κατηγόρησε κάποιους που δεν έχουν υπάρξει ειλικρινείς καθ’ όλο το χρονικό διάστημα διερεύνησης της υπόθεσης, τονίζοντας ότι η οικογένεια θα ακολουθήσει τις σχετικές νομικές διαδικασίες.

«Όταν ξεκίνησε η διαδικασία στις 13 Γενάρη, καταθέσαμε αλήθειες και δώσαμε κατάθεση ψυχής. Σε όλη αυτή τη διάρκεια υπήρχαν άνθρωποι που είπαν ψέματα και για αυτό θα ακολουθηθούν όλες οι ποινικές διαδικασίες».

Στο τέλος ο κ. Τοπαλούδης μίλησε και για τη στάση που τήρησε η εισαγγελέας της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας τη συγκίνηση που ένιωσε: «Η κυρία εισαγγελέας είπε – και συγκινήθηκε όταν είπε – ότι σε όλο αυτό το διάστημα ήταν κοντά στην Ελένη. Εκείνη τη στιγμή είδα την Ελένη να κάθεται δίπλα στην έδρα της εισαγγελέως».