Τεταμένο φαίνεται να είναι το κλίμα στο Ανώγεια, έπειτα από την αιματηρή συμπλοκή που οδήγησε στον θάνατο δύο ατόμων και τον ελαφρύ τραυματισμού ενός άνδρα, ενώ υπάρχουν φόβοι για το ξέσπασμα βεντέτας στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα είναι ο γνωστός μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης (62 ετών) αλλά και ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το παρατσούκλι Κίτρος (30 ετών).

Ο καυγάς στο καφενείο βάφτηκε με αίμα

Βάσει πληροφοριών του cretapost, όλα συνέβησαν στις 10 περίπου το βράδυ του Σαββάτου όταν οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο καφενείο του Περαχωρίου Ανωγείων.

Οι δύο οικογένειες τις τελευταίες ημέρες είχαν μία διαμάχη για τα μιτάτα τους με αποτέλεσμα γρήγορα ν’ ανάψει ο καυγάς και οι δύο άνδρες να πιαστούν στα χέρια.

Δυστυχώς, η έντονη λογομαχία πήρε ακόμα πιο τραγικές διαστάσεις όταν πάνω στον καυγά βγήκαν και τα όπλα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί πρώτος ο Λευτέρης Καλομοίρης και στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης.

Όταν βγήκαν τα όπλα, ένας 30χρονος που βρισκόταν στο καφενείο επιχείρησε να τους χωρίσει ωστόσο τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον καυγά φαίνεται να συμμετείχε και ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος μετά το διπλό φονικό τράπηκε σε φυγή με την αστυνομία να τον αναζητά.

Με συνοδεία περιπολικών μεταφέρθηκαν οι σοροί των δύο ανδρών

Οι σοροί των δύο ανδρών στο νοσοκομείο έγινε με τη συνοδεία της αστυνομίας, ενώ για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής μεταφέρθηκαν σε διαφορετικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, η σορός του Λευτέρη Καλομοίρη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ενώ η σορός του Γιώργου Ξυλούρη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, ο 30χρονος τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ηράκλειο.

Το μήνυμα του παπα-Ανδρέα Κεφαλογιάννη

Ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης στέλνει μέσω του Flashnews το μήνυμα ότι αυτό το άγριο φονικό δεν πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία μια συνεχιζόμενης βίαιης κατάστασης.

«Το χωριό μας τα Ανώγεια θα στηρίξει, με κάθε τρόπο τις δύο οικογένειες. Δεν θέλουμε να δοθεί συνέχεια σε αυτό το τραγικό περιστατικό και σε αυτό θα εστιάσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι ώρα για περισυλλογή και προσευχή. Θα είμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων».

Ο παπα-Ανδρέας Κεφαλογιάννης είναι μια προσωπικότητα απολύτως σεβαστή στην τοπική κοινωνία των Ανωγείων. Το ζήτημα είναι το μήνυμα του να εισακουστεί, ώστε να μην έχουμε κι άλλα “δράματα”…