Τα βελονάκια πήραν φωτιά και έντυσαν τους δρόμους της Αθήνας… Οι Αθηναίοι φόρεσαν χρωματιστά πλεκτά σε κορμούς δέντρων, παγκάκια, στάσεις λεωφορείων και φανάρια σε μία κίνηση καλλωπισμού της πρωτεύουσας.

Η συγκεκριμένη εικαστική δράση λέγεται Yarn Bombing και είναι μία μορφή public art που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε πολλές πρωτεύουσες ανά τον κόσμο. Εν καιρώ μνημονίου, όμως, μία τέτοια κίνηση, που αρχικά αποδόθηκε στους Atenistas, ακολούθησε η σκληρή κριτική.

Τα πολύχρωμα «πουλοβεράκια» τοποθετήθηκαν στην οδό Σταδίου, όπου έχουν βρει καταφύγιο και διαβιούν δεκάδες άστεγοι. Έτσι ξεκίνησε μια… αστική διαμάχη στα social media με αρκετούς να ισχυρίζονται ότι είναι προκλητικό να ντύνεις τα δέντρα με πουλόβερ όταν στην άλλη γωνία υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται μέσα σε χαρτόκουτα, κρυώνουν και ζητούν ένα κομμάτι ψωμί. Άλλοι πάλι υπερασπίζονται την δράση με τα μάλλινα δέντρα υποστηρίζοντας ότι είναι μία κίνηση ε την οποία ο Δήμος Αθηναίων προσπαθεί να βάλει χρώμα στη ζωή της πόλης.

Πάντως, οι Atenistas, μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ανέφεραν στο twitter ότι «δεν έχουν καμία απολύτως σχέση ή συμμετοχή στο yarn bombing που έγινε στις νεραντζιές της παλιάς Βουλής».