Ανοιχτή για αιμοκαθάρσεις η κλινική στο Περιστέρι σήμερα Παρασκευή. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως από τις 6 το πρωί μπήκαν τουλάχιστον 10 άτομα στην κλινική με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 από το σημείο να αναφέρει πως δεν υπήρξε καμία θερμομέτρηση.

Οι αιμοκαθάρσεις γίνονται στον πρώτο όροφο και όχι στο ισόγειο, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα. Την ώρα μάλιστα που η άλλη κλινική που βρίσκεται στο… επίκεντρο του συναγερμού, η Κασταλία, είναι κλειστή σήμερα.

Χθες υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό ο άνδρας η μητέρα του οποίου κάνει αιμοκάθαρση στην κλινική όπου διαπιστώθηκαν κρούσματα κορονοϊού και θάνατοι, όπως δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Περιμένοντας τα δικά τους αποτελέσματα, εκτίμησε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι μόνο τόσος», αφού έχουν εξεταστεί και άλλοι άνθρωποι.

Το πρόβλημα είναι ότι, «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση μέχρι σήμερα για το πού θα κάνουν αιμοκάθαρση αυτοί οι άνθρωποι», σημείωσε ο ίδιος, ενώ παρατηρείται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1 ότι και σήμερα συνεχίζονται οι αιμοκαθάρσεις στην εν λόγω κλινική στο Περιστέρι.

Προς το παρόν το συγκεκριμένο τμήμα είναι σε λειτουργία, αλλά σε ξεχωριστό κτίριο, όπου εξυπηρετούνται οι νεφροπαθείς, μέχρι να κλείσει και να μεταφερθούν αλλού.

«Προβληματισμό μας προκαλεί και το γεγονός ότι άφησαν άνθρωπο με υψηλό πυρετό να κάνει αιμοκάθαρση μαζί με άλλους ανθρώπους, ενώ γενικά τηρούν τα μέτρα προστασίας», κατέληξε ο ίδιος.

Ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, εκπρόσωπος Τύπου της κλινικής Ταξιάρχαι μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σχυρίστηκε ότι τηρήθηκαν απόλυτα όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν με βάση τα πρωτόκολλα.

Είπε πως όλα ξεκίνησαν από έναν εξωτερικό ασθενή ο οποίος είναι νεφροπαθής και κάνει αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. Είπε πως μόλις έφτασε τη Δευτέρα του Πάσχα στην κλινική με πυρετό αμέσως του έγιναν εξετάσεις και στη συνέχεια κλήθηκε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Ο κ. Κοκκινάκης είπε επίσης πως σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα της κλινικής εκτός από την κλινική τεχνητού νεφρού «δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα».