Αυστηρές προειδοποιήσεις σε όσους έχουν ή σκέφτονται να χαλαρώσουν στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έκανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Με αφορμή, δε, τις ανακοινώσεις για μόλις 17 νέα κρούσματα την Μεγάλη Παρασκευή ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «αν χαλαρώσουμε τα 17 μπορεί να γίνουν 117 και 227 σε 10 ημέρες» και τότε «δεν θα μιλάμε για άρση αλλά για παράταση των μέτρων».

Όπως είπε «αρκεί ένα 5% ή 10% των πολιτών να μην πειθαρχήσει και θα μας βάλει αυτογκόλ» προσθέτοντας ότι «Ο ιός δεν συγχωρεί λάθη, θα μας χτυπήσει ανελέητα αν κάνουμε λάθος και χαλαρώσουμε».

Επανέλαβε ότι «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια για να μπορέσουμε να μπούμε στην επόμενη φάση» στην οποία και πάλι «δεν επιτρέπεται να κάνουμε κανένα λάθος».

Ερωτηθείς για τη χρήση μασκών είπε ότι «θα αναθεωρήσουμε την οδηγία. Σίγουρα θα δούμε αποστάσεις και απολύμανση των χρειών και ενδεχομένως μάσκες σε χώρους με πολύ συνωστισμό» προσθέτοντας ότι «είναι πάνω στο τραπέζι η πρόταση για μάσκες στα σχολεία».