Σε μια ιδιαίτερη αναφορά προχώρησε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον κορονοϊό το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρθηκε στη λειτουργία των κοιμητηρίων τη Μεγάλη Παρασκευή και ενημέρωσε πως αυτά θα είναι κλειστά καθώς συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας και ως εκ τούτου υπόκεινται στους σχετικούς περιορισμούς.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση της κοινότητας για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε με συγκινητικά λόγια για όλους «εκείνους, τους αγαπημένους, που δεν βρίσκονται πλέον μαζί μας».

«Θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στην βαθιά μας ανάγκη να βρεθούμε στα κοιμητήρια μας αυτές τις μέρες και να προσευχηθούμε για όλους εκείνους, τους αγαπημένους μας που δεν βρίσκονται πλέον μαζί μας. Φέτος, δυστυχώς, δεν θα έχουμε αυτήν τη δυνατότητα καθώς τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας και ως εκ τούτου υπόκεινται στους σχετικούς περιορισμούς.

Ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή, όσο δύσκολο και αν είναι, όσο δύσκολο και αν ακούγεται τα κοιμητήρια μας σε όλη τη χώρα θα μείνουν κλειστά. Ας προσευχηθούμε για τους αγαπημένους μας από το σπίτι και εκείνοι από εκεί ψηλά θα ήθελαν να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας αλλά και των γύρω μας.

Σύντομα θα βρεθούμε ξανά στους χώρους ανάπαυσης τους, θα ανάψουμε τα καντηλάκια τους.

Η αγάπη της θύμησης τους μπορεί να περιμένει λίγες μέρες και εκείνοι άλλωστε αυτό θα ήθελαν…» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.