Ακόμα μία πρωτοβουλία της κυβέρνησης στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πληττόμενων από την κρίση με τον κορονοϊό ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με στόχο την ενίσχυση μιας ειδικής ομάδας του πληθυσμού, όπως είπε οι κ. Μητσοτάκης, αυτής των 155.000 μακροχρόνια ανέργων, ανακοινώθηκε η χορήγηση έκτακτης οικονομικής στήριξης ύψους 400 ευρώ. 

«Προσοχή, όμως: Μέχρι σήμερα, θυσιάζουμε συνειδητά ένα μέρος της ευημερίας μας για να προστατεύσουμε την υγεία και την κοινωνική συνοχή. Γιατί η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, μπορεί να είναι η ανάκαμψη το 2021» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Προγράμματα κατάρτισης- Παράταση για το επίδομα ανεργίας

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων κατάρτισης που αφορούν και τους μακροχρόνια ανέργους.

Ειδικότερα, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη:

-Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας.

-Ξεκινά τον Μάιο πρόγραμμα για 36.500  άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για  οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες.

-Ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.

Η κυβέρνηση έχει επίσης ανακοινώσει αυτόματη δίμηνη παράταση για τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο, προκειμένου να στηριχθούν οι πολίτες που το λαμβάνουν εν μέσω κρίσης.