Για τη μάχη του με το κορονοϊό μίλησε ο Σωτήρης Γεωργούντζος στην κάμερα του Live News του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο γνωστός σπορτκάστερ, εμφανώς καταβεβλημένος και αδυνατισμένος ξαναστέκεται όρθιος και πλέον αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Ο Σωτήρης Γεωργούντζος νοσηλεύεται τις τελευταίες δέκα μέρες σε θάλαμο της ειδικής πτέρυγας της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου του Ρίου που έχει μετατραπεί σε κλινική για κρούσματα. Την περασμένη Παρασκευή η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου.

«Μέχρι την Παρασκευή δεν είχε βελτιωθεί η αναπνοή μου όσο ήθελαν οι γιατροί, ήθελα πιο πολύ οξυγόνο, με πήγαν στη μονάδα αυξημένης φροντίδας» ανέφερε ο δημοσιογράφος. Ο γνωστός αθλητικογράφος και παρουσιαστής από την Καλαμάτα, περιέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που έζησε μέσα στο νοσοκομείο όταν είδε δίπλα του, έναν συνάνθρωπο του, ασθενή να πεθαίνει από κορονοϊό.

«Εκεί που είχα πάει στην μονάδα αυξημένης φροντίδας δίπλα ήταν η ΜΕΘ και είδα έναν άνθρωπο να πεθαίνει, μπροστά μου, με συγκλόνισε, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Έκαναν το παν οι γιατροί και οι νοσοκόμες». Σύμφωνα με τον κ. Γεωργούντζο, η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε πολύ σοβαρή, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς άνηκε στο 5% των πιο δύσκολων περιπτώσεων του ιού.

«Είμαι καλά δεν έχω καθόλου πυρετό, η αναπνοή μου πάει πάρα πολύ καλά και αύριο θα φύγω» ανέφερε και πρόσθεσε: «Θέλω να πω ένα μπράβο για το προσωπικό των νοσοκομείων, πρέπει να είμαστε περήφανοι για το Εθνικό Σύστημα Υγείας».